Süper Güçleriyle Hayran Bırakan En İyi Süper Kahraman Filmleri

featured

Gerek aksiyon sahneleri gerekse de iyilik ve kötülüğün savaşının hakim olduğu süper kahraman filmlerini yediden yetmişe eğlenceli bulmaktayız. Özellikle son yıllarda Marvel ve DC Comics arasında geçen süper kahraman filmleri rekabetinde ise karlı olan her zaman biz izleyiciler oluyoruz. Süper kahraman filmleri ise çoğu zaman çizgi filmlerden ve çizgi romanlardan beyaz perdeye esinleniyor. Bu yazıda ise sizler için en iyi süper kahraman filmlerini derledik. Hadi DC Comics ve Marvel dünyasına bir giriş yapalım.

Batman Kara Şövalye


Batman, süper kahraman filmleri arasında kendisine en çok yer bulan filmlerden birisi. Farklı aktörlerin canlandırdığı Batman karakteri ve Joker ile savaşını farklı yönetmenlerden izledik. Ancak bu filmler arasında şüphesiz en çok övgü alan film ise Batman Kara Şövalye oldu. Christopher Nolan tarafından yönetmenliği yapılan Batman Kara Şövalye, Batman ve Joker arasında yer alan savaşı en iyi şekilde anlatmakta. Özellikle Joker karakteri ile Heath Ledger, izleyenlere oyunculuk dersi veriyor. Diğer süper kahraman filmlerinin aksine, Batman Kara Şövalye bize dramatik bir yapı sunarak kendisini ulaşılmaz bir noktaya koyuyor.

V For Vendetta

Yine DC tarafından sinemaya uyarlanan V For Vendetta, içerdiği anarşist sahneler ile izleyenlerin beğenisini kazanıyor. V For Vendetta, diğer süper kahraman filmlerinin aksine süper güçler ile değil, fikirleri ile kahraman sıfatını elde ediyor. Özgürlük ve eşitlik için ortaya koyduğu mücadelede bulundurduğu siyasi mesajlar ile de izleyicileri etkiliyor. Çizgi romandan beyaz perdeye uyarlanan V For Vendetta, gerçekçi yapısı ile müzikleri ile de bir başyapıt olarak karşımıza çıkıyor.

Logan

2017 yılında vizyona giren Logan, Hugh Jackman tarafından hayat verilen karakter olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce de X-Man filminde Wolverine karakterine hayat veren Hugh Jackman, Logan filminde eşsiz oyunculuğu ile izleyenleri mest ediyor. Kendine has hikayesi ve aksiyon anları ile Logan, en iyi süper kahraman filmleri arasında kendine yer buluyor. X-Man filminden bildiğimiz mutantların egemenliğinin sona erdiği bir zamanda geçen Logan, kanlı sahneleri ile de yetişkinlere hitap ediyor.

Deadpool

Süper kahraman filmleri arasında farklı bir yer edinen Deadpool, vahşi yapısı ve komik tavırları ile izleyenlerin beğenisini kazanıyor. Gerek yaptığı espriler gerek ise düşmanlarını katlediş tarzı ile seyircileri çoğu zaman şaşırtıyor. 2016 yılında vizyona giren Deadpool, süper kahraman filmleri arasında en sıra dışı karakterlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Yenilmezler

Süper kahraman filmlerini sevenler için Yenilmezler tam bir cümbüş sunuyor. Özellikle de Marvel karakterlerini seviyorsanız Yenilmezler sizin için listenin ilk sırasında bile yer alabilir. Marvel karakterlerinin omuz omuz savaştığı bir dünya karşımıza sunan Yenilmezler, mükemmel görselliği ile de seyircileri cezbediyor. Çizgi romandan sinemaya uyarlanan Yenilmezler, 2012 yılında vizyona girerek hayatımızı renklendirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir