WordPress İçin En İyi 7 Anti-Spam Eklentisi

featured

İnterneti uzun süredir kullanıyorsanız, spam hakkında bilgi sahibi olduğunuzdan eminim. Bana göre spam, internette bulunan anlamsız ve işe yaramaz verilerdir. Bu, spam gönderenlere fayda sağlasa da sitenizi olumsuz etkileyebilir. Neyse ki, WordPress kullanıyorsanız spam’den kolayca kurtulabilirsiniz. WordPress, web sitenizi spam ile mücadele etmek ve korumak için kolayca kullanabileceğiniz bir dizi anti-spam eklentisi sunar. Bu yazıda, en iyi WordPress anti-spam eklentilerinden bahsedeceğiz.

Çeşitli spam türleri ağ bant genişliğinizi tüketir ve ağınızın hatalı çalışmasına neden olur. Ayrıca web sitenizin performansını da etkileyebilir. Spam, tek bir tıklamayla yeniden oluşturulabilir ve bir gruptaki birden çok kullanıcıya gönderilebilir. Bu spam e-postalar, web sitenizin sadık kullanıcılarına da gönderilebilir. Bu durumda web sitenizin kullanıcılarınız arasındaki olumlu ve güvenilir imajı da bozulabilir. Bu nedenle spam önleme çok önemlidir. Son derece önemlidir.

En İyi WordPress Spam Eklentileri

  1. Akismet

WordPress’i bir süredir kullanıyorsanız Akismet’i bilmemek mümkün değil. Bu, WordPress’in arkasındaki kişiler tarafından Automattic adlı bir şirket aracılığıyla geliştirilen bir eklentidir. Akismet, WordPress siteniz için en popüler anti-spam eklentilerinden biridir. Kullanımı ve kurulumu çok kolaydır.

  1. Antispam Bee

Anti-Spam Bee, WordPress anti-spam eklentisinin herhangi bir kullanıcı kaydı gerektirmeden işini kutudan çıkar çıkmaz yapmasını istiyorsanız en iyi seçim olabilir. Bu tamamen ücretsiz bir eklentidir ve ne tür bir web sitesi kullanırsanız kullanın spama karşı işini görür.

Anti-Spam Bee, sizin için güvenli bir web sitesi oluşturmak için birçok özelliğe sahiptir. IP adresinden, dilden ve hatta ülkeden gelen yorumları engelleyerek spam’in sitenize girmesini engelleyebilir. Bu WordPress eklentisi ayrıca yöneticilere e-posta yoluyla gelen spam bildirimlerini de bildirir. Ayrıca yorumlar ve ping’ler için onay sınırları ekleyebilirsiniz. Diğer yorum türlerini otomatik olarak kaldıracaktır. Ayrıca isterseniz geri izlemeleri ve geri pingleri spam algılamasının dışında tutabilirsiniz.

  1. Webvitaly Anti-spam

Adından da anlaşılacağı gibi, webvitaly Anti-Spam, kullanımı çok kolay bir WordPress anti-spam eklentisidir. Captcha olmadan yorumlarda spam’i otomatik olarak engelleyebilir.

Yorumunun spam olmadığını düşünüyorsanız normal hale getirebilirsiniz. Ancak, eklenti spam’i engellemek için dikkatlice optimize edildiğinden bu nadiren olur.

Anti-Spam, sitenin yorumlar bölümünde kullanıcılar için iki ek gizli alan kullanır. Burada, ilk alan benzersiz bir kodla doldurulmalıdır. Ancak, ikinci alan boş olmalıdır. Bir kullanıcı bir web sitesini veya web sayfasını ziyaret ettiğinde, ilk alan kodla doldurulur ve ikinci alan Javascript ve CSS doldurularak otomatik olarak boş bırakılır. Ancak bunlar kullanıcıdan tamamen gizlenmiştir.

4-CleanTalk Anti-Spam

WordPress için bulabileceğiniz en iyi anti-spam eklentilerinden biridir. Sitenize gelen istenmeyen e-postaları önemli ölçüde azaltabilecek birkaç koruması vardır. Bu eklenti ayrıca spam ile savaşmanıza yardımcı olacak birçok özelliğe sahiptir. İlk olarak, İletişim Formu 7, Yerçekimi Formları, Ninja Formları, MailChimp ve daha fazlası.

Anti Spam byCleanTalk gibi web sitenizin neredeyse her köşesinden gelen istenmeyen e-postaları durduracak birçok büyük WordPress eklentisini destekler. Web sitenizi yorumlardan, spam günlüklerinden, iletişim e-postalarından, siparişlerden, rezervasyonlardan ve daha fazlasından koruyabilir. Benzer şekilde, bu eklenti WooCommerce’in yanı sıra çeşitli widget’lardan gelen spam’leri bile engelleyebilir.

  1. Cerber

Cerber, WordPress’in en güçlü anti-spam eklentilerinden biridir. Sadece sitenize spam göndermeyin; Ayrıca bilgisayar korsanlarına, Truva atlarına ve kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlar. Bir giriş formu kullanan saldırganlara karşı giriş denemelerini sınırlayarak web sitenizi korur. Aynı şekilde, bu eklenti özel bir anti-spam motoru kullanır ve spam’i tamamen engelleyen Google reCAPTCHA’yı etkinleştirir.

  1. BulletProof Security

BulletProof Security, sitenizin güvenliğini artırmak için harika bir WordPress anti-spam eklentisidir… Bu WordPress anti-spam eklentisi, güvenlik duvarı seçenekleriyle ihtiyaç duyduğu her şeye sahiptir. Bu güvenlik duvarı, web sitenizi kötü amaçlı yazılımlardan ve diğer zararlı izinsiz girişlerden korumaya yardımcı olabilir. Tek tıkla kurulum sihirbazını çalıştırabilirsiniz. Herhangi bir güçlük çekmeden web sitenize kolayca kurabilirsiniz.

  1. Stop Spammers

Göndericileri Spam Göndericileri Durdur, bulabileceğiniz en kolay WordPress anti-spam eklentisidir. Tek yapmanız gereken bunu web siteniz için ayarlamak. Ardından hemen kullanabilirsiniz. Çok basit ve hafif bir eklenti olmasına rağmen bir çok özellik ve seçeneğe sahiptir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir