Bitkisel Saç Bakım Yağları Nelerdir? | Bitkisel Saç Bakım Yağları Nasıl Kullanılır?

Bitkisel Saç Bakım Yağları Nelerdir? | Bitkisel Saç Bakım Yağları Nasıl Kullanılır?

Bitkisel saç bakım yağları ile saçlarınızı doğal terapi yapın ve mucizevi dokunuşların farkına varın! Saçlar kadın ve erkek fark etmeksizin estetiğin bir parçasıdır ve dolgun ve parlak saçlara sahip olmak herkesin hakkıdır. Evde kolaylıkla uygulanabilecek birkaç yöntem sayesinde dolgun, canlı ve parlak saçlara kavuşmak çok kolay.

Saçlar, uygulanan boya, fön, hava kirliliği ya da strese bağlı olarak yıpranmaktadır ve canlılığını zamanla yitirmektedir. Hassaslaşan ve hasar gören saçlar ise tamamen doğal yöntemlerle eski haline gelebilmektedir. Asırlardır şifa dağıtan bitkisel yağlar, tamamen çözüm odaklı olmaktadır ve doğal yoldan çözüm sunmaktadır. Zengin içeriğe sahip olan bu yağlar sayesinde saç sağlığınızı olumlu yönde etkileyebilirsiniz ve eski canlı ve gür saçlara kavuşabilirsiniz. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz ve saçınıza doğal terapi uygulayabileceğiniz bitkisel yağlardan birkaçı sizlerle!

Bitkisel Saç Bakım Yağları Nelerdir? | Bitkisel Saç Bakım Yağları Nasıl Kullanılır?

1- Bitkisel Saç Bakım Yağları Nelerdir? Bitkisel Saç Bakım Yağları Nasıl Kullanılır?

Bitkisel saç bakım yağları ile saçlarınızı canlandırın ve estetiğinize sihirli dokunuşlar yapın. Evde tamamen doğal olan bu yağları uygulayarak dolgun saçlar elde edin ve yıpranmış saçlarınıza artık veda edin. Bitkisel saç bakım yağı karışımı elde edebilirsiniz veya evde saç bakım yağı karışımı hazırlayarak saçlarınıza doğal yollardan bakabilirsiniz ve İşte saç dökülmesine iyi gelen yağlar ve saçlarınızı zengin vitamin değerleri ile besleyen, bitkisel yağlar sizlerle!

1.1- Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağının pek çok faydası bulunmaktadır ve saç bakımı içinde vazgeçilmez yağlar arasında yerini almaktadır. Yıpranmış saçlar için muhteşem bir çözümdür ve saça canlılık ve parlaklık kazandırmakta birebirdir. Saçın dirençli olmasını artırmaktadır ve saç uçlarında oluşan kuruluğu gidermektedir. Birçok kişinin sorunu olan saçlardaki yağlanmayı dengelemektedir ve kepeklerin azalmasına yardımcı olmaktadır. Saçın ise kolay bir şekilde uzamasını sağlamaktadır. Aynı zamanda saç gürleştiren yağlar listesinde yerini almaktadır.

1.1.1- Nasıl Kullanılır?

Parmak uçları ile Hindistan cevizi yağını masaj olarak saçınıza ve saç derinize iyice yedirin ve yaklaşık 2 saat kadar havluya sararak ya da bone takarak bekletin. Masaj yaparak şampuan yardımı ile saçınızı yağdan arındırın.

1.2- Bitkisel Saç Bakım Yağları Argan Yağı

Bitkisel saç bakım yağları arasında son zamanlarda popüler hale gelen argan yağı, B ve E vitamini sayesinde saçlara yumuşaklık kazandırmaktadır ve parlak bir görünüme kavuşturmaktadır. Saçların onarılmasına yardımcı olmaktadır ve banyo öncesi ve sonrası kullanımı yapılmaktadır.

1.2.1- Nasıl Kullanılır?

Banyo öncesi uygulanma şekli; argan yağı hafif ısıtılır ve parmak uçları ile masaj yapılarak saça ve deriye yedirilir. Streç film ile saçlar sarılır ve yaklaşık 1 saat kadar bekletilir.

Banyo sonrası kullanımda ise fazla sular saçtan arındırılır ve birkaç damla argan yağı saç uçlarına yedirilir.

1.3- Zeytinyağı

Zeytinyağı asırlardır şifa dağıtmaya devam etmektedir ve hem yemeklerde hem de kişisel bakımlarda rahatlıkla kullanılmaktadır. Bitkisel saç bakım yağları arasında yerini almaktadır ve saç sağlığı için de oldukça faydası bulunmaktadır, kullanımı oldukça rahattır. Saçları onarmakta ve hasarları gidermekte yardımcıdır. Kuru ve yıpranmış saçlar için harika bir çözümdür ve kırılan saçların kırılma oranını azaltmaya yardımcı olmaktadır. E vitamini sayesinde canlı ve parlak bir görüntü sunar ve vücut, tırnak ve yüz bakımı için de oldukça faydalıdır.

1.3.1- Nasıl Kullanılır?

Don halde bulunan zeytinyağı eritin ve kafa derinize masaj yaparak yedirin ve havlu ile saçı sararak yaklaşık 15 dakika bekletin ve zeytinyağından arındırın. Saç derileriniz yağlı ise sadece saç uçlarına uygulamanızda fayda vardır.

1.4- Badem Yağı

Bitkisel saç bakım yağları arasında en sık kullanılan terapiler arasında yerini almaktadır ve saçları güçlendirmektedir. Saçların, kirpiklerin ve kaşların hızlı uzamasını sağlamaktadır ve gürleşmesine yardımcı olmaktadır.

1.4.1- Nasıl Kullanılır?

Kafa derisine 1 tatlı kaşığı badem yağını masaj yaparak yediriniz ve yarım saat kadar bekleyiniz. Arındırma işlemini gerçekleştiriniz.

Bunlar haricinde jojoba yağı, sarımsak yağı, üzüm çekirdeği yağı ve avokado yağı bitkisel saç bakım yağları arasında bulunmaktadır ve saç sağlığı açısından faydaları oldukça çoktur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir