Akrilik Tırnak Nedir?

featured

Günümüzde insanların dış görünüşlerine göstermiş oldukları özen, güzellik merkezlerinin sağlamış olduğu imkânlar sayesinde oldukça ön plana çıkmıştır. Temiz ve bakımlı tırnaklar etkileyici bir görüntü sunulması konusunda önde gelen kısımlardan biridir. Tırnak bakımı konusunda çok fazla alternatif bulunsa da en ilgi çekenlerden biri de akrilik tırnak kullanımıdır. Akrilik tırnaklar, doğal tırnakların üstüne konumlandırılarak gerçekleştirilir. Akrilik tırnaklar, toz ve sıvı olmak üzere iki maddenin bütünleşmesi ile elde edilir. Bu maddede yer alan monomer moleküller, polimerlerin meydana gelmesini sağlayarak tırnak şeklini alabilen yumuşak bir madde oluşmasını sağlar. Kalıcılık bakımından ise oldukça uzun süre kullanım olanağı sağlaması da sunmuş olduğu avantajlar arasındadır.

Akrilik Tırnağın Kalıcı mıdır?

Uzman kişiler tarafından yapılan bu işlemde, kişilerin tırnaklarının üzerine bu yumuşak madde uygulandığı zaman bir sertleşme meydana gelir ve görüntü olarak tırnak şeklini alması sağlanır. Devamında ise tercihe bağlı olarak oje ve parlatıcı yardımı ile cilalama işlemi yapılır. Akrilik tırnaklar, özellikle de tırnak bakımına vakti olmayan kadınlar tarafından bir kurtarıcı niteliği taşır ve bu anlamda sık bir şekilde tercih edilir. Tırnak üzerinde tam anlamıyla ne kadar kalıcı olacağı belirlenememekle beraber tırnağın uzama hızı bu süreyi etkileyen faktörler arasında yer alır. Doğal tırnaklar uzadığı zaman dip bölümünde boşlukların oluşması gözlenir. Bu boşlukların düzeltilmesi amacıyla da iki ya da üç haftada bir güzellik uzmanının ziyaret edilmesi gerekebilir.

Akrilik Tırnak Yapımında Kullanılan Malzemeler

Tırnakların sağlıklı ve bakımlı görünmesi konusunda katkısı oldukça büyük olan bu yöntem, kişinin tırnaklarına koruyucu bir işlemin uygulanmasının ardından yapılır. Bu anlamda tırnaklara herhangi bir zarar vermez ve doğal tırnakların nefes almasını da sağlar. Tırnak şeklinden rahatsız olan, hassas ve kırılgan tırnaklara sahip olan kişiler akrilik tırnak yöntemiyle sağlıklı görünen tırnaklara sahip olabilirler. Akriliklik likit, akrilik toz, akrilik uygulama fırçası, frenç ya da yuvarlak kesim için plastik tırnak uçları, tırnak ucu yapıştırıcısı, uygulama kabı, katikül yağı bu aşamada kullanılan malzemelerdir. Katikül yağı ise tırnakların güçlenmesine katkı sağlayan özel bir yağdır.

Akrilik Tırnak Nedir?

Akrilik Tırnakların Tercih Edilme Nedenleri

Kozmetik mağazalarında sıklıkla rastlanan takma tırnaklar yerine hem daha kalıcı hem de görüntü olarak oldukça estetik bir görsellik sunan akrilik tırnak uygulamaları tercih edilmeye başlanmıştır. Bunun nedeni ise hem daha sağlıklı ve temiz bir tırnak görüntüsünün oluşturulmasının istenmesi hem de kalıcılık açısından büyük avantajlar sağlanmasıdır. Akrilik tırnakların kullanımı esnasında kırılma gibi olumsuz durumlar ile karşılaşılması söz konusu değildir. Bunun nedeni ise uygulama aşamasında kullanılan malzemelerin oldukça dayanıklı bir yapıya sahip olmalarıdır. Akrilik tırnaklar sert ve kalın bir dokuya sahip oldukları için dış faktörler karşısında oldukça direnç gösterirler ve bu sayede kolay bir şekilde kırılma meydana gelmemesi sağlanır.

Akrilik Tırnakların Yapılışı

Akrilik tırnakların yapılış aşamasında ise ilk önce standart oje sürülmesi uygulaması yapılırmış gibi tırnaklara akrilik tırnak törpüsü aracılığıyla şekil verilir. Devamında ise kütikül yağı kullanılır. Kullanılan kütikül yağı, tırnakların güçlendirilmesini sağlar.  Daha sonra primer ile tırnakta yer alan toz ve kirlerin giderilmesi sağlanır. Uzun bir tırnak görüntüsü oluşturulması istendiği takdirde malzemeler listesinde bulunan yuvarlak veya frenç plastik tırnak uçlarından faydalanılabilir. Daha sonra akrilik sıvısı içerisinde akrilik uygulama fırçası batırılır ve batırılmasının ardından arzu edilen akrilik tozu, fırçanın ucu yardımıyla alınır. Yapılan bu işlemlerin tamamlanmasının ardından alkol kullanılarak tırnağın temizlenmesi sağlanır.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir