Bitcoin’den Para Nasıl Kazanılır?

Yasal Takip Nedir? Hangi durumlarda Yasal Takibe düşülür? 

İnsanlar gelişen teknoloji ve özellikle pandemiyle birlikte yeni nesil para kazanma yöntemlerine yöneldi. Bu yeni nesil para kazanma yöntemlerinin başında ise kripto paralar gelmekte. Elbette kripto paraların babası Bitcoin, kripto paralar arasında en popüleri konumunda. Bu yüzden insanlar sürekli Bitcoin’den para kazanmaya çalışıyorlar ve Bitcoin’den para nasıl kazanılır? Onu merak ediyorlar. Elbette Bitcoin’den para kazanmanın bazı yöntemleri var. Bu yöntemlere bir göz atalım.

  • Bitcoin satın almak,
  • Bitcoin ile ödeme kabul etmek,
  • Bitcoin madenciliği yapmak,
  • Bitcoin’e yatırım yapmak.

 

Bitcoin Satın Almak

Bitcoin satın almak, Bitcoin’den para kazanmanın en basit yoludur. Ayrıca Bitcoin’den para kazanmak için yatırım yapan iki tip yatırımcı bulunuyor. Bunlardan ilki bir miktar Bitcoin veya diğer coinlerden alıp 5-10 yıl kadar aldığını unutan yatırımcılardır. 5-10 yıl ne kadar coin aldıklarını unuttukları için bu tip yatırımcı kişilerin kısa dönemde kar etme amacı yoktur. Bu kişiler gelecekte kripto paraların çok başarılı olacaklarını düşündükleri için ileride 10-15 katı kazanç elde etmeyi hedeflerler.

Diğer yatırımcı tipi ise çok fazla araştıran, kripto paralar ile ilgili tüm haberleri, tahminleri okuyan, istatistiklere ve veri analizine çok fazla kafa yoran yatırımcılardır. Bu yatırımcılar belli bir süreye odaklanır ve kısa dönem yatırım yaparlar. Bu tip yatırımcılar, yatırımı başarısız olsa bile yaptığı yatırım miktarı ufak olduğu için başka bir zaman dilimini kollarlar. Bitcoin’den para kazanmak istiyorsanız, Bitcoin satın almak muhteşem de olabilir felaket de olabilir. Satın almadan önce yaptığınız araştırma sayesinde daha emin adımlar atabilirsiniz.

 

Bitcoin ile Ödeme Kabul Etmek

Bitcoin ile ödeme kabul etmek ülkemizde yasaklansa bile uluslararası kapsama sahip freelancer sitelerinde yaptığınız işin ödemesini Bitcoinle alacağınızı belirtebilirsiniz. Aynı şekilde satmak istediğiniz bir ürününüz varsa bunu Amazon.com üzerinden satarak ödemelerinizi yine Bitcoinle alabilirsiniz.  Bu siteler sayesinde yeteneklerinizi sergileyebilir, ürünlerinizi dünya çapında pazarlayabilir ve Bitcoin kazanabilirsiniz. 

Bitcoin Madenciliği Yapmak

Bitcoin madenciliği yapmak, Bitcoin ile para kazanma yolları arasında en popüleridir. Bu madenciliği kendi başınıza veya bulut madenciliği aracılığıyla yapabilirsiniz. Ancak tek başınıza madencilik yapma fikri iyi bir fikir olmayabilir. Çünkü tek bir teçhizatla kayda değer bir kar sağlayamayabilirsiniz. Sonuçta dikkat etmeniz gereken bakım ve elektrik masrafları var. 

Bulut madenciliği ise son zamanlarda oldukça popülerleşti çünkü herhangi bir donanım veya yazılım satın almanıza gerek yok. Yapmanız gereken sadece tek seferlik kontrat ücretini ödemek. Genelde her ayın sonunda kazançlarınızı alıyorsunuz ancak, kazancınız seçtiğiniz plana ve bu hizmeti sunan tesisin elektrik faturasına göre değişiyor.

Bitcoin’e Yatırım Yapmak

Bitcoin’e yatırım yapmak alıp satma ile karıştırılmamalıdır. Kripto para birimleri ile alakalı alanlara yatırımda blockchain temelli start-up’lar çok popüler durumda. Eğer tabiri caizse altın yumurtlayacak tavuğu bulup ilk günlerinde yatırım yaparsanız ilerde büyük kazançlar elde edebilirsiniz. Bitcoin veya blockchain gelişimiyle ilgilenen şirketler de başka bir yatırım tercihi. Şirketlerin hedefleri, çalışma etikleri, sonuçları, istatistikleri gibi şeylerini araştırmanız gerekir. Elde ettiğiniz veriler iyiyse yatırım yapabilirsiniz.

Son olarak kripto para piyasası tahmin edilemeyen bir derya gibidir. Yatırım yapmadan önce iyi bir araştırma yapmanızda fayda var.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir