Bulaşık Makinesi Tuzu Ne İşe Yarar?

Bulaşık Makinesi Tuzu Ne İşe Yarar?

Pek çoğumuz özellikle son yıllarda, bulaşık makinesiz bir hayat düşünemez oldu. Mutfak işlerini kolaylaştıran bir ev aleti olarak bulaşık makinesi, hayatlarımızda önemli bir yer kaplar hale geldi. Hal böyle olunca bulaşık makinemizi ve makinede yıkadığımız bulaşıkları belirli yöntemlerle korumamız gerekiyor. Bulaşık makinesi tuzu tam da bu noktada devreye giriyor. Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar, faydaları nelerdir öğrenmek için bu yazıyı okuyabilirsiniz.

Bulaşık Tuzu Nedir?

Bulaşık tuzu, sodyum klorür bileşiğinden oluşmaktadır. Sodyum klorür; kaya tuzu ve yemek tuzunda da bulunmaktadır. Fakat bulaşık tuzu kaya tuzu ve yemek tuzundan farklıdır. Sadece bulaşık makinesi temizliği amacı ile üretilen bulaşık tuzu, demir ve karbonat gibi maddeleri içermemektedir. Aynı zamanda, sofra tuzuna oranla iri tanecikli bir yapıya sahip olan bulaşık tuzu, daha yavaş çözülmektedir. Bulaşık tuzu toz halde değil, tanecikli yapıdadır.
Bulaşık makinesi tuzunun saf sodyum klorürden oluşması, sert suyu yumuşatmakta ve bu şekilde pek çok yarar sağlamaktadır.

Bulaşık Makinesi Tuzu Ne İşe Yarar?

Bulaşık Makinesi Tuzunun Faydaları

Bulaşık makinesi tuzu; kısaca bulaşık tuzu olarak da bilinen madde, bulaşık makinelerimiz ve bu makinelerde yıkadığımız mutfak eşyaları için oldukça faydalıdır. Bulaşık tuzunun önde gelen faydaları:

  • Sert suyu yumuşatır. Böylece bulaşıkların çizilmesini engeller.
  • Makinede kireç oluşumunu ve diğer kalıntıları önler.
  • Bulaşık makinesinin yumuşatma bölümünde oluşan tıkanmaları önler. Bu şekilde bulaşık makinesinin kullanım ömrünü uzatır.
  • Saf suyun temizleme oranını artırır. Bulaşıklarınız, makineden çıktığı anda tertemiz şekilde kullanımınıza hazır bulunur.
  • Bulaşık tuzu, suyu kireçten arındırarak yumuşatmaktadır. Böylece, bulaşık makinesinde yıkanan bulaşıkların çizilmesini ve hasar görmesini engeller.
  • Bulaşık makinesinin parçalarında oluşabilecek hasarı önleyen bulaşık tuzu, makinenin performansını da artırmaktadır. Makinenizde oluşabilecek hasarları önlemesi, dolaylı olarak makineye harcanacak tamir masraflarını da engellemektedir.

Bulaşık Makinesi Tuzu Nasıl Kullanılır?

Makinenizde bulaşık tuzu kullanmak istiyor fakat nasıl kullanıldığını bilmiyorsanız, bu kısım faydalı olacaktır. Bulaşık makinelerinin genellikle bulaşık tuzu için kullanılan ayrı bir haznesi bulunmaktadır. Bulaşık tuzu haznesi, makinenin alt rafı öne çekilerek bulunabilir. Bulaşık tuzu haznesini makinenizde bulamıyorsanız makinenin kullanım kılavuzunu incelemeniz faydalı olacaktır. Hazneyi bulduktan sonra tuzu dökerek sıkıca kapatmanız gerekmektedir. Bu işlem sırasında makineyi prizden çekmeniz, iyi bir güvenlik önlemi olabilir.

Bulaşık tuzu yerine sofra tuzu, kaya tuzu gibi tuzların kullanışlı olmadığı söylenmektedir. Bu yüzden bulaşık tuzunun yerine kullanmamanız önerilmektedir. Ayrıca, bulaşık tuzu yerine limon tuzu kullanımı olduğu bilinmektedir. Fakat limon tuzunun makinelere zarar verebileceği belirtilmektedir. Bu nedenlerle, bulaşık tuzu yerine ne kullanılır sorusunun cevabı iyice araştırılmalıdır.

Bulaşık tuzunun makineniz ve bulaşıklarınız için yararlı olacağına karar verdiyseniz fakat nereden alabileceğinizi bilmiyorsanız, bu sorunun cevabı oldukça basit. Bulaşık makinesi tuzunu pek çok süper markette ve online alışveriş sitesinde bulabilirsiniz. İhtiyacınız olan miktarı kolaylıkla temin edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir