Saç Spreyi Leke Çıkarır Mı?

Saç Spreyi Leke Çıkarır Mı?

Saç spreylerinin temel özelliği saçlara hacim vermek ve parlaklık kazandırmaktadır. Çoğu kişi saç spreylerini bu amaç için kullanır. Fakat saç spreyinin başka bir özelliği daha bulunmaktadır. Genellikle bu özelliği yaygın olarak bilinmez ve şaşırtıcı bir özelliktir. Bahsi geçen özellik, leke çıkarma özelliğidir. Yapısında bulunan azaltılmış alkol sayesinde lekelere karşı savaşır. Bazı saç spreylerinde, alkolle birlikte reçine ve lanolin yağları bulunur.

Bu maddeler, alkolle birleştiğinde en güçlü lekeleri bile çıkarma konusunda başarı gösterir. Fakat kullanım aşamasında dikkatli olmak gerekir. Çünkü içerisindeki yağlar, uygulanacak yüzeyin yapısını bozabilir. Kolayca uygulanabilir olması sayesinde hızlı şekilde istenmeyen lekelerden kurtulmanıza yardımcı olur.

 Saç Spreyi Leke Çıkarır Mı?
Saç Spreyi Hangi Lekeleri Çıkarır?

Saç spreyi kumaş, cilt, deri, halı ve plastik gibi çeşitli yüzeylerdeki lekeleri çıkarır. Püskürtmeli yapısı sayesinde lekenin üzerine direkt olarak basınç uygular. İçerisinde bulunan alkol maddesi sayesinde, leke hapsolduğu yüzeyden çıkar. Peki saç spreyi hangi lekeleri çıkarmak konusunda iyidir?

Mürekkep Lekesini Saç Spreyi ile Çıkarmak:

  • Mürekkep çıkması en çok zor olan lekelerden bir tanesidir. Aynı zamanda dağılma özelliğiyle daha fazla leke oluşmasına sebep olabilir. Mürekkep lekesini çıkarmak için öncelikle, lekeli yüzeyin altına temiz bir bez yerleştirilir. Bu bezin görevi, çıkan lekeyi içerisine hapsetmek ve dağılmasını önlemektir. Ardından lekenin üzerine bir miktar saç spreyi sıkılır. Altta bulunan beze leke çıkana kadar bu işlem tekrar edilir. Son olarak makineye atılarak yıkanmaya bırakılır.

 

  • Ellerdeki Saç Boyası Renkleri ve Saç Spreyi:
    Saç boyama işlemleri genellikle eldiven kullanılarak yapılır. Fakat eldiven kullanılmaması halinde ellerde ve tırnaklarda lekelere neden olur. Bu lekelerin çıkması oldukça zor ve zaman alır. Fakat saç spreyi, inatçı boya lekelerini çıkarma konusunda oldukça başarılıdır. Lekeyi çıkarmak için boya lekelerinin üzerine, saç spreyi sıkılmalıdır. 2 ila 5 dakika boyunca bekletilmelidir. Ardından kabaran boya lekeleri, ılık su ile yıkanır. Bu yöntem sayesinde boya lekeleri tüm ciltten çıkmış olur. Aynı işlem yüz çevresinde ve kulak etrafında oluşan lekeler içinde kullanılabilir. Lekelerin yoğunluğuna göre bekletilme süresi arttırılabilir.

 

  • Saç Spreyi Kullanarak Tükenmez Kalem Lekesi Çıkarmak:
    Tükenmez kalem kumaşlara değdiğinde hemen müdahale edilmesi gereken bir lekedir. Çünkü tükenmez kalem lekesi kuruduğunda çıkma oranı düşmektedir. Aynı zamanda yayılma özelliği nedeniyle kumaş yüzeyinde farklı lekelere sebep olabilir. Dolayısıyla tükenmez kalem lekesini çıkarırken çok dikkat edilmesi gerekir.

Saç Spreyi Leke Çıkarır Mı?

  • Tükenmez kalem lekesinde kullanılabilecek en doğru ürün saç spreyidir. Çünkü içerisindeki alkol ve yağlar sayesinde tükenmez kalemin yapısını sabit tutar. Lekenin kumaş yüzeyinde akmasını veya dağılmasını önler. Saç spreyini sıkmadan önce mutlaka, leke peçete yardımıyla azaltılmalıdır. Ardından saç spreyi direkt olarak lekenin üzerine sıkılır. Temiz ve nemli bir bez kullanarak yavaşça silinir. Son olarak yıkanmak üzere çamaşır makinesine konulur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir