Kot Giysilerden Yağ Lekesi Nasıl Çıkartılır?

Kot Giysilerden Yağ Lekesi Nasıl Çıkartılır?

Kot giysilerden yağ lekesi nasıl çıkarılır? Sorusu son zamanlarda kot kumaşının popüler olmasıyla gündeme gelmektedir. Bakımlı ve temiz olmanın temel belirtilerinden biri de kıyafet temizliğidir. Bu nedenle sevilen bir kıyafete ya da kot pantolona leke bulaştığı zaman veya yağ damladığı zaman derhal temizleme işlemine başvurulmaktadır. Kot pantolondan yağ lekesi nasıl çıkar ya da kot pantolon lekesi nasıl çıkar? diye arayış içine girilmektedir. Sevdiğiniz kot kıyafetlere geri kavuşmak ve yağlardan kurtarmak için uygulayacağınız birkaç pratik yöntem sizlerle!

Kot Pantolondan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Kot pantolon ya da kot etek hiç fark etmeksizin lekeyi çıkartmak için uygulanacak olan yöntem oldukça önemlidir ve hemen müdahale etmek gerekmektedir. Uygulayabileceğiniz birkaç yöntem şu şekildedir:

Kot Giysilerden Yağ Lekesi Nasıl Çıkarılır: Tuz Yöntemi

Kot giysilerden yağ lekesi nasıl çıkarılır? Sorusuna verilebilecek ve kolay bir şekilde bulunabilecek akla gelen ilk yöntem tuz ile müdahale olacaktır. Kot giysiniz yağa maruz kaldığı zaman derhal tuzdan yardım almak olacaktır. Tuzu, oluşan yağlı bölgeye yoğun bir şekilde dökünüz ve parmak uçları ile hafif bastırarak ovmaya başlayınız. Bu işlemi leke oluşan bölgenin tamamına ulaşacak şekilde devam ediniz böylelikle tuzlar sayesinde yağ emilme imkanı bulacaktır. Yaklaşık 15 dakika kadar beklenir ve yağ lekesinin derinlere inmesi engellenmiş olacaktır. Hafif bir şekilde bıçak ile zarar vermeyecek şekilde kazıyınız ve talimata uygun şekilde yıkayınız.

Kot Giysilerden Yağ Lekesi Nasıl Çıkarılır: Karbonat Yöntemi

Karbonatla yağ lekesi nasıl çıkar? Kumaş lekeleri konusunda sıkça sorulan sorular arasında yerini almaktadır ve uygulaması ise oldukça kolaydır. Tuz yöntemi uygulaması gibi uygulanmaktadır ve tuz yerine karbonat kullanımı yapılmaktadır. Bunun yanı sıra farklı şekillerde de kullanımı gerçekleştirilmektedir. Aşağıda vereceğimiz yöntem içerisinde de karbonat leke çıkarmada destekleyici olarak kullanılmaktadır.

Kot Giysilerden Yağ Lekesi Nasıl Çıkartılır?

Kot Giysilerden Yağ Lekesi Nasıl Çıkarılır: Bulaşık Deterjanı ve Karbonat Yöntemi

Kot giysilerden yağ lekesi nasıl çıkarılır? Sorusuna verilebilecek en güzel yöntemlerden biri de bulaşık deterjanı ve karbonat ikilisi ile uygulama diyebiliriz. Bulaşık deterjanı iyi bir yağ çıkarıcı olarak bilinmektedir ve karbonat ile birleşince gücüne güç katmaktadır. Leke olan bölgeye bir miktar kabartma tozu dökünüz ve birkaç damla olacak şekilde su damlatınız. Yumuşak bir uca sahip diş fırçası ile fırçalamaya başlayınız ve yaklaşık 20 dakika kadar bekleyiniz. Karbonat yardımı ile leke bulunduğu yerden kabararak çıkmaya başlayacaktır. Bulaşık deterjanı dökülerek yüzey yavaş yavaş çitilenmeye başlanır ve yıkama talimatına göre çamaşır makinesinde yıkanması sağlanır.

Bulaşık Deterjanı ile Kot Giysilerden Yağ Lekesi Çıkarımı

Kot giysilerden yağ lekesi nasıl çıkarılır?  Cevabı oldukça pratik olan ve bulunması kolay olan bulaşık deterjanıdır. Yağ dökülen kot giysi üzerine birkaç damla sade deterjanı damlatınız. Bulaşık deterjanının sade olmasına dikkat ediniz ve fırçalama işlemine geçiniz. Fırçalama işlemine yumuşak bir uca sahip diş fırçası ile gerçekleştiriniz. Çamaşır makinesinde kıyafetin yıkama talimatlarına uygun olarak yıkanmasını sağlayınız. Yağ lekesi varlığının devam etmesi durumunda işlem yenilenir ve bir husus dikkat gerektirir. Yağ lekesi çıkmayan kot kıyafetlerde kurutma yapılmamalıdır. Kurutma gerçekleşmesi durumunda leke kalıcı olabilmektedir.

Kot Giysilerden Yağ Lekesi Nasıl Çıkarılır: Amonyak Yöntemi

Kullanımı dikkat gerektiren ve temizlik için kullanılan amonyak, kot kıyafetlerdeki yağ lekelerini veya yağlı boya lekelerini çıkarmakta kullanılır. Bölge üzerindeki yağ lekesini ya da yağlı boyayı hafifçe kazıyınız ve amonyağı bölgeye dökünüz. Ortalama 15 dakika bekleyiniz ve temiz olan bir bezi alkole batırınız. Alanı siliniz ve alkol bulundurmayan kişiler, ağartma özelliği olmayan çamaşır deterjanı kullanabilir. Dikkat edilmesi gerekli nokta ise ılık su ile yıkama işleminin yapılmasıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir