Centella Asiatica Nedir? Ne İşe Yarar?

Centella Asiatica Nedir? Ne İşe Yarar?

Centtel Asiatica bitkisi, cilt güzelliği ile ilgilenen her bireyin duyduğu bir içeriktir. İçerik olmasının sebebi ise birçok güzellik sektörü içinde satışa sunulan ürünlerin etken maddesi olarak yer almasıdır. Aslında, Uzak Doğu ülkelerinde oldukça bilinen ve kullanılan bir bitkidir. Cilt güzelliğine faydaları ile gelenekselleşmiş bir güzellik ürünüdür. “Centella Asiatica Nedir? Ne İşe Yarar?” sorularını sizler için başlıklara ayırdık…

Centella Asiatica Bitkisi Nedir?

Centella Asiatica bitkisi, yağışı neredeyse yılın her ayında görülen Uzak Doğu ülkelerinde yetişmektedir. Bitkinin içeriği neticesinde ciltte yatıştırıcı ve iyileştirici özelliği mevcuttur. Her ne kadar yerel halk tarafından yüzyıllardır kullanılıyor olsa da güzellik sektöründe son senelerde yer almaya başlamıştır. Bu durumda bitkinin global anlamda popüler bir hale gelmesini sağlamıştır. Son zamanlarda cildini toparlamak isteyenlerin başvurduğu güzellik ürünleri arasında bulunuyor.

Bitkinin bilinen ve en genel ismi Centella Asiatica bitkisi olmakla birlikte farklı adlandırmaları da mevcuttur. Ana vatanından diğer ülkelere yayılması ile birlikte isimlendirmesinde değişiklikler meydana gelmiştir. Bilinen diğer isimleri arasında Kaplan otu, Gotu Kola bulunmaktadır. Cildinizde farklı bir güzellik ve toparlanma istiyorsanız, ürün içeriklerinde bu isimlerle de arayış yapabilirsiniz.

 

Centella Asiatica bitkisi

 

CentellaAsiatica Faydaları Nelerdir?

Ciltte yarattığı mucizevi etkileri ile bilinen bitki, farklı güzellik ürünleri içerisinde etken madde olarak yer almaya başladı. Faydaları ise çok sayıda olmakla birlikte özellikle ileri yaştaki bireyler için ciddi değişiklikler vaat etmektedir. Bunun yanı sıra genç yaştaki kullanıcıları da ileri yaşta oluşması muhtemel kırışıklık, leke gibi durumların önüne geçebiliyor.

CentellaAsiatica bitkisinin ya da bu bitkinin bulunduğu güzellik markalarının faydaları arasında:

  • Cilt kırışıklıklarının oluşmasını engellemek ve oluşan kırışıklıkları gidermek,
  • Cilt lekelerini geçirmek,
  • Sivilce oluşumuna engel olmak,
  • Nem dengesini korumak,
  • Kolajen takviyesi yapmak gibi durumlar mevcuttur.

Cildin toparlanmasına yönelik birçok faydalı durumu bulunmaktadır.

Kimler CentellaAsiatica Bitkisini ve İçeriklerini Kullanmalıdır?

Güzellik sektöründe bulunan krem ve serumların içerisinde yer alan bu bitkinin talepleri gün geçtikçe artmaktadır. Özellikle bitkiden haberdar olanlar içerik açısından bitkinin olup olmadığını kontrol etmektedir. Kullanım sağlamadan önce en çok merak edilen konular arasında ise kimlerin bu bitkiyi ya da içeriğinde bitki olan ürünleri kullanıp kullanmayacağı konusunda olmaktadır.

Centella Asiatica bitkisinin kullanımı konusuna genelde bir yaş sınırlaması belirtilmemekle birlikte çok erken yaşta kullanımın önerilmemektedir. Bu konuda dikkat edilecek konu 25 yaş sınırı olmasıdır. Bilinen bilimsel açıklamalara göre 25 yaşından itibaren ciltte kolajen miktarın düştüğünden kırışıklık ve çatlamalar mevcut olur. 25 yaşın itibari ile her birey rahatlıkla kullanabilir.

Kullanım konusunda tercih yapacaklar özellikle faydaları arasında bulunan durumlardan muztarip olan kişilerdir. Eğer yaşınız 25 yaşında çok üzerindeyse ve herhangi bir alerjik reaksiyon göstermiyorsanız kullanabilirsiniz. Güzellik markaları tarafından üretilip içeriğinde bu bitkiden bulunan ürünleri satın alabilirsiniz. Seçenek açısından oldukça geniş bir ürün skalasını kullanıcılara sunmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir