En büyük şirketlerden hangisi Bitcoin’i kabul ediyor?

En büyük şirketlerden hangisi Bitcoin'i kabul ediyor?

Bitcoin’in ve diğer kripto paraların yaygınlaşması ve popülerleşmesiyle birlikte bankacılık sistemini ortadan kaldıracağı çok sık konuşulmaya başlayan bir konu haline geldi. Finans sektöründe yaşanan sıkıntılar, kişilerin finans sektörleri aracılığı ile verilerinin yeteri kadar korunamaması gündeme geldi. Veri güvenliğini önemseyen kripto para kullanıcılarını Bitcoin ve diğer kripto paralar ile ödeme yapmak için şirketler üstünden kısmen bir baskı oluşturmaya başladı. Birden çok zincir restoranlar, marketler, hizmet sektörü, haberleşme iletişim alanında faaliyet gösteren şirketler bu çağrıya kulak verdi ve Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul ettiler.

  • Microsoft

Microsoft, 2014ten beri çevrimiçi Xbox Mağazasında alışveriş için Bitcoin’i kabul ediyor. Bitcoin’de yaşanan dalgalanmalar nedeniyle Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmeye geçici olarak ara verdiler ve şimdi kesin olarak Xbox mağazaları için kabul etmeye başladılar.

  • Overstock

Overstock şu anda alışveriş ve kripto para birimi alanında öncülük ediyor. Overstock, sadece bitcoinleri değil, birden fazla kripto para türünü kabul edecek kadar ileri seviyeye geldi. Overstock sadece Bitcoin’i kabul etmekle kalmıyor, aynı zamanda Bitcoin’e ve kripto para madenciliğine ve kripto para borsalarına yatırım yapıyorlar.

  • Home Depot

Home Depot, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük hırdavat mağazası zinciridir. Türkiye’deki Koçtaş olarak düşünebiliriz. Home Depot’un kabulü çok büyük bir olay çünkü bu durum Bitcoin kullanarak malzeme satın alarak tüm evinizi inşa edebileceğiniz anlamına geliyor.

Home Depot, Flexa’nın mağazalarında kurulu olan ödeme sistemleri aracılığıyla Bitcoin ödemelerini kabul ediyor. Bu, Geminis’in Flexa ile ortaklığı, geleneksel olarak Bitcoin ödemeleriyle ilgili tüm sorunları ortadan kaldırdığından, Bitcoin kullanarak ödeme yapmayı çok kolaylaştırır.

  • Namecheap

Namecheap, alan adları satın almak için kullanılan profesyonel bir internet şirketidi ve Bitcoin’i kabul etmesiyle ve internet özgürlüğü için verdikleri mücadele ve bu mücadele istekleri nedeniyle kripto para madencileri, kripto para yatırımcıları arasında bir efsanedir diyebilir. Namecheap hesabınıza kolayca Bitcoin göndererek kredi alabilirsiniz.

 

En büyük şirketlerden hangisi Bitcoin'i kabul ediyor?

  • Starbucks

Starbucks, 2019’da doğrudan mağazalarındada Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlayacağını duyurmuştu. Ancak Starbucks daha sonra finansal raporlarını neticesinde her yerde Bitcoin ile ödeme kabul etmeyeceğini açıkladı. İlk olarak, doğrudan Bitcoin ile ödeme kabul etmeyeceklerdi. Bunun yerine, geleceğin borsası Bakkt ile ortak olacaklar ve Bakkt aracılığı ile Bitcoin ile ödeme kabul edeceğini açıklamıştı. Starbucks böyle bir aracı sistemden artık vazgeçti. Neyse ki bu uygulama nihayet kullanıma sunuldu, bu da şu anda Starbucks’ta Bitcoin ile Cool Lime ve yanında Starbucks’ın Browni’sini yiyebileceğimiz anlamına geliyor.

  • Whole Foods

Whole Foods Winklevoss Flexa ödeme uygulaması ile ‘Spedn’ ile ortaktır. Spedn uygulamasını kullanarak, tüm yiyeceklerinizi Bitcoin, Litecoin veya Gemini doları kullanarak sorunsuz bir şekilde satın alabilirsiniz. Spedn uygulaması sizi sadece sade gıda sektörü ile sınırlamıyor birçok firmadan alışverişleriniz Spedn üstünden yapabilirsiniz. Regal Cinemas, Gamestop, Jamba Juice ve Baskin Robbins, artık Bitcoin ile ödeme alacak firmalar arasında yerini aldı ve artık bu şirketlerde alışverişlerinizde Bitcoin ve diğer kripto paraları kullanabilirsiniz.

  • New Egg

Newegg, kripto para birimi toplulukları arasında kripto para madenciliği sistemlerini satın almasıyla tanınan bir şirkettir. Spektrumun her ucunda her türlü bilgisayar ekipmanını artık satıyorlar.

  • Tesla

2021 yılının Şubat ayında Tesla, 1,5 milyar dolarlık bitcoin satın aldığını açıkladı. Ayrıca, popüler elektrikli araçlarının satışlarında da dijital para birimi olan Bitcoin’i kabul edeceğini de belirtti. Ve öyle oldu. Ta ki 13 Mayıs 2021’de fikrini değiştirene kadar. Ve bugün hala Bitcoin ile bir Tesla satın alamıyorsunuz. Tesla şirketi bu fikrinden vazgeçti. Ayrıca Tesla’nın yenilebilir enerji kaynaklarını yaptığı yatırımlar Bitcoin madencilerinin dikkatini çekti. Artık madencilerin bir kısmı Çin’den taşınıyor ve yenilenebilir kaynaklar yavaş yavaş Bitcoin’in madenciliğin çok fazla önem taşımaya başlayacak. Çünkü madenciliğin en büyük giderlerinden bir tanesi enerji maliyetleri.

  • Subway

Subway, Bitcoin’i kabul eden ilk büyük gıda zinciri şirketiydi. Subway’de ilk Bitcoin alımı 2013’te Moskova, Rusya’da gerçekleşti. Bu satın alma aslında Bitcoin ile ikinci kez yiyecek satın alınışını işaret etti. İlk olarak Jacksonville, Florida’daki bir Papa Johns’ta da Bitcoin ile gıda alışverişe gerçekleşmiştir Bugün hala Subway’in tamamı Bitcoin’i kabul etmiyor

  • Burger King

2016 yılında, Hollanda’da bulunan bazı Burger King restorantları Bitcoin’i kabul etmeye başladı, ancak kullanıcılar tarafından bu ödeme yöntemi pek kabul görmedi. 2019 yılında Burger King Almanya ve Burger King Venezuela, internet sitesi üstünden verilen siparişlerde Bitcoin ile ödeme almaya başlamıştı.

  • Twitch

Twitch yayıncıları ve kullanıcılar ile Bitcoin kullanıcıları arasında bir kesişim kümesi var. Twitch bunu farkında vararak önemli bir adım attı. Aboneliklerinizi ücretlerini ödemek, sevdiğiniz yayıncıları desteklemek için artık Twitch’de Bitcoin’i kullanabilirsiniz. Tabii kullanıcıların burda tercih ettiği en önemli şey anonim kalmak olduğu için Bitcoin yaygın bir ödeme yöntemi olarak kabul gördü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir