Ethereum Bitcoin’i Ölçeklendirebilir Mi?

Ethereum Bitcoin'i Ölçeklendirebilir mi?

Ethereum Bitcoin’i Ölçeklendirebilir Mi?

Ethereum Bitcoin’i ölçeklendirebilir mi?  günümüzde sanal para borsası üzerinde oldukça çok bahsedilen bir konudur . Mevcut bankalar üzerinde özellikle yer alan kripto para birimleri ile ilgili gerekli açıklamalar yapıldı. Bitcoin önemli bir dijital para olsa da bunun yanında diğer rakibi olan Ethereum gelecek yıllarda daha önemli ve kazançlı bir hala ayrı edecek olarak belirtiliyor. Günümüzde şu anda ikinci sırada kabul edilen bu para birimi dolardan fazla olup genel olarak 311 milyar üzerine çıktı. Böylece kripto para borsasındaki hacmi yüzde on beşten fazla bir duruma geldi.

Bitcoin kripto para ise 55 bin doların üstünde yer alıyor. Kripto para piyasası içerisinde bulunan hacım ise özellikle 2018 senesinde geri bir seviyeye düşmüştü. Ancak bu haftalarda daha da büyük bir gerileme yaşadı. Buna zıt olarak da Ethereum daha da yükselme sağlayarak 313 milyarın üstünde yerini aldı.

Ethereum Bitcoin’i Geçiyor

Ethereum Bitcoin’i geçiyor bu konu özellikle son zamanlarda Kripto para borsası üzerinde en çok tercih edilen ve konuşulan konu haline geldi. Özellikle son haftalarda yaşanan dalgalandırma gibi durumlara karşı Kripto para borsası ile ilgili birçok açıklama yapıldı. Bu açıklamalardan en önemlisi ise JP Morgan tarafından oldu. Büyük bir banka ile anlaşma sağlayan blokzincir sistemi ile işleme kararı alındı. Bu karar kapsamında ise küresel bir ödeme yara oluşturularak dijital para yollarının kullanılacağı ifade edildi. Bunun beraberinde sen bu adam ile birlikte çeşitli versiyonlarında kullanılacağı bildirildi.

Gündeme bomba gibi düşen diğer açıklama ise Bitcoin ve rakibi olan Ethereum hakkında oldu. Bu durum karşısında önemli bir kripto para olan Bitcoin biriminin gelecek yıllarda önemli bir gelişme ve yükseliş yaşaması bekleniyordu. Ancak yapılan açıklama bunun tersi yönünde oldu. Ethereum geleceğin dijital kripto parası olarak görülmeye başlandı.

Geleceğin Para Birimi Ethereum Mu Olacak?

Geleceğin para birimi Ethereum mu olacak sorusuna karşı Ethereum olarak kabul ediliyor. Mevcut dijital para biriminin gerekli çalışmaları ile birlikte büyük bir gelişme yaşaması ve bunun beraberinde 2021 senesinin sonlarına doğru büyük bir yükseliş yaşanması bekleniyor. Bu durum sonucunda dijital para ile birlikte alım ve satım yapan kişilerin aklında bitcoin’e karşı bazı sorular oluştu.

Ethereum ile yatırım yapan kişilerin blok zincir üzerinde yatırımları devam etmesi ve bu para birimi ile birlikte kazanç elde etmeye çalışan kullanıcıların yeni sürece hazır olması gerekiyor. Ethereum için beklenilen yükselmenin her an gerçekleşebileceği düşünülüyor.

Ethereum Bitcoin'i Ölçeklendirebilir mi?

Ethereum Ölçeklendirme

Ethereum ölçeklendirme konusu bu alanda sıklıkla sorulan sorulardan ve konuşulan kavramlardan birisi haline geldi. Mevcut yetkililer tarafından yapılan açıklamada ise bu dijital para biriminin birkaç ay içerisinde ölçeklendirme ihtimalinin olduğu bilinmiyor. Elde edilen verilere göre 100 kat ölçeklendirme yapılacak. Mevcut ölçeklendirme sorununa karşı ise bir tartışma süreci oluştu bu sürece göre mevcut yatırımcılar kullanılan ağların konusunda kafa karışıklığı ile karşılaştı tüm küçük işlemler bile büyük ücretleri ile karşılaşmıştır.

Sharding kavramı bu alanda sıkça söz konusu oluyor. Ethereum kripto para  rollup kavramı bulunuyor. Bu kavram katman 2 olarak biliniyor. Buna ek olarak katman bir yani sharding entegrasyonu da bulunuyor. Bu doğrultuda dijital para biriminin 2.0 versiyonunun piyasada yerini alması bekleniyor. Bu versiyonun çıkması ile birlikte gelecek önüne tek çok olumlu durum söz konusu olacak. Ethereum dijital para birimi üzerinde Gün geçtikçe çalışmalar sürüyor. Çalışmalar ile birlikte sharding küçük kısımları ayrılıyor. Ayrılan bu kısımlar sonucunda ise bağımsız işlem geçmişi oluşuyor ve bu doğrultuda node için işlemler oluyor. Mevcut ölçeklendirme ile birlikte 1 ve 2 katman üzerinde gerekli ölçülendirmelerin 1000 kattan daha fazla olması ölçeklenmesi gerçekleşecek.

Bitcoin’e Karşı Neden Ethereum Tercih Ediliyor?

Bitcoin’e karşı neden Ethereum tercih ediliyor? Bu soru birçok yatırımcı tarafından oldukça merak edilen bir konu haline geldi. Yatırım firmaları arasında yer alan BKCM firması yöneticisi tarafından Bitcoin’in önüne geçen Ethereum daha iyi bir yatırım seçeneği haline geldiğini söyleyerek bunun çeşitli nedenleri olduğunu ifade etti. Bu nedenler arasında mevcut vadeli işlemler ilk sırada yerini gösteriyor. Ethereum dijital para birimi ile vadeli işlemler daha kolay bir şekilde gerçekleşiyor. Amerika Birleşik Devletleri Komisyonu tarafından bu para biriminin menkul değer olarak kabul edilmediği ifade edildi. Genel olarak piyasaya bakıldığında ikinci sırada yer alan bu Kripto paranın en büyük olumsuzluğu ortadan kaldırıldı ve yatırım için cazip bir hal aldı.

Diğer sebeplerinden biri ise augur oldu. Mevcut Augur Platformu üzerinde bir analiz tarafından yorum yapıldı. Bu yoruma göre herhangi bir merkezi bulunmayan Kripto para dünyasında Ethereum Merkezi bulunmayan en büyük para birimi olarak kabul ediliyor. Bundan dolayı mevcut sistemde herhangi bir sıkıntı olmaz ise bu para birimi için olumlu şeyler söz konusu olabilir tarzında bir yorum ifade edildi. Son olarak Proof of stake  nedenleri arasında yerini aldı. Buna göre Hardware madenciliği ile birlikte software madenciliği Kripto para biriminin artışını etkileyen bir faktör haline geldi. Proof of work yerine geçilen  proof of stake ile soft madenciliği önem kazandı. Bu durumdan dolayı bu dijital para biriminin 100 kat artış göstereceği belirtildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir