Göz Estetiği Ameliyatı Nedir, Neden Yapılır?

Göz Estetiği Ameliyatı Nedir, Neden Yapılır?

Göz kapaklarında, zamanla yaşlanmaya bağlı olarak ya da farklı etkenlerden ötürü sarkma yaşanabilir. Yaşanan sarkmalarda ise, tehlikeli bir durum olarak görme kayıpları yaşanması ihtimali ortaya çıkar. Göz estetiği adı verilen bu işlem, gözün üst ve alt kısımlarında yaşanan sarkmaların düzeltilmesi işlemine verilen isimdir.

Yapılan estetik operasyonları lokal anestezi ve sedasyon adı verilen işlemlerin uygulanması sonucu yapılır. Genel anestezi yöntemleri kullanılarak yapılan bu işlem, yaşanabilecek olası kötü ihtimallerin de önüne geçmiş olur. Ameliyat esnasında sarkma yaşanan kısımlar tespit edilir, ardından bu bölgelerde fazlalık olan kısımlar, cerrahi yöntemlerle alınır.  işlemin çok kısa sürmesi, estetik operasyon kişilerde heyecanı yenmelerine yardımcı olur.

Göz kapağı sarkmalarında göz ve çevresinde yorgun bir görünüm belirir, ayrıca kat kat görünüm de görünüm açısından bir eksi olarak görülebilir. Günümüz teknolojilerinin verdiği geniş imkanlarla lazer tedavisi uygulanma işlemleri ameliyatların yapılış şekline ciddi oranda kolaylık getirmiştir.

Bu yazımızda Göz Estetiği Ameliyatı nedir, neden yapılır? sorularına ayrıntılı cevaplar vermeye çalışacağız.

Göz Kapağı Ameliyatı Riskleri

Göz kapakları, gözlerimizi dış etkilerden koruyan doğal savunma perdeleri olarak görülebilir. Estetik açıdan bakıldığında ise, genel yüz ve vücut görünümü tamamlar ve yüz bütünlüğünü sağlar. Genetik yatkınlık ya da ilerleyen yaş gibi durumlarda, göz kapaklarında bazı esneme ya da şekil bozuklukları görülebilir. Yaşanan bu esnemeler sonucu, hem görünüş açısından hem de görevlerini yerine getirme açısından aksaklıklar görülür.  Bu konuyla ilgili asıl sorun ise, göz kapağı sarkmalarının, görme fonksiyonlarına ciddi zararlar verebilme ihtimalidir.

Yüzde yaşlanma bulguları, 30’lu yaşlardan itibaren başlar. 30 yaşından sonra yaşanan yüzde aşağıya doğru görülen yer değiştirme hareketi sonrası, göz kapağında da bazı sarkma hareketleri görülebilir. 50’li yaşlara gelindiğinde ise, bu görünüm artık belirgin bir hal almaya başlar.

Sarkmaları önlemek adına göz kapağı ameliyatı ile çözüm bulunulabilir. Alın ve kaşları da içine alan ayrıntılı bir muayene sonrası, bu işlem uzman bir doktor tarafından gerçekleştirilir.

Tüm bunların yanında, ameliyat esnasında yaşanabilecek, Göz Kapağı Ameliyatı riskleri de bulunur. Bu riskler şu şekillerde örneklendirilebilir:

  • Çok nadir görülse de ameliyat sonrasında gözde kanama görülebilir. Bu durumla karşılaşıldığında ise acil bir şekilde drenaj tedavisi uygulanır.
  • Ameliyat sonrasında çok sık bir şekilde enfeksiyon görülmese de, yaşanabilecek enfeksiyon problemlerinde antibiyotik tedavisine başvurulur.
  • En sık görülen komplikasyon ise, alt göz kapağında yaşanabilecek aşağı doğru çekilmedir. Sorunun temelinde, göz derisinin fazla alınması olup ikinci bir ameliyatla eksik deri tamamlanabilir.

Göz Estetiği Ameliyatı Nedir, Neden Yapılır?

Göz Kapağı Ameliyatı Öncesi ve Sonrası

Yaşamsal fonksiyonları sürdürebilme adına önemli gözler, en önemli duyu organlarımızdan birisidir. Yaşanabilecek bazı sorunlarda göz ameliyatları uygulanabilir. Günümüzde en yaygın göz ameliyatlarından birisi olan göz kapağı, özellikle yaşlanmaya bağlı durumlarda sıklıkla tercih edilir.

Göz kapağı ameliyatı öncesi ve sonrası incelendiğinde, hayat kalitesinde ve estetik anlamda ciddi bir ilerleme görülür. Ameliyat ağrılı bir süreç içermemesinin yanında, sonrasında yüksek riskler de barındırmaz. Bu açıdan kolaylıkla yapıldığı söylenebilir.

Ameliyat sonrası oluşabilecek göz çevresindeki şişlik ve morluklar, kısa sürede yok olur ve hasta günler içinde eski yaşamına geri döner.

Göz Kapağı Estetiği Yaptıranlar

Göz kapağı estetiği yaptıracak kişiler, öncesinde uzman doktor tarafından özenle muayene edilir. Bu aşamada hastanın bu ameliyat için uygun olup olmadığı incelenir.  Bu işlem için ciddi göz problemlerinin bulunmaması ve tıbbi bir rahatsızlığı olmayan kişiler uygundur.

Göz kapağı estetiği yaptıranlar, hayatlarının geri kalanında daha mutlu olacakları bir görünüme kavuşur. Bu açıdan bu operasyon mutluluk verici etkilere sahiptir.

 

 

 

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir