Greft nedir, saç kökü nedir?

Greft nedir, saç kökü nedir?Greft nedir, saç kökü nedir?

Öncelikle, saç ekimi olarak bahsedilen, kelime anlamı olarak yer almaktadır, “greft” Greft saç ekimi açısından bahsedilse de, tıbbi yöntemlerin farklılık gösterdiği uygulamadır. Genel açıdan greft terimi, vücudun herhangi bir bölgesinden alınan ve, vücudun gereken bölgesine, uygulanan nakli işlemdir. Greft nakli işlemler orantısında, bir başka dokuya uygulanırken, herhangi bir dolaşımın varyasyonlarınında, seyretmemesi gerekmektedir Günümüz teknoloji ve yöntemleri ile birlikte, saç ekimi operasyonlarında uygulanan yöntemler ile birlikte sonuca ulaşılabilmektedir. Saç ekimi açısından adlandırılan, ve gerçek anlamıyla birlikte, greft dokusu, saçın belli başlı ve uyumluluk sağladığı, kökleri besleyen uygulama adıdır. Besleyici açısından önemi arz eden ve, olması bu orantıda uygulanan teknikler önemlidir, çünkü sağlıklı ve kalıcı bir saç ekim tekniği ile birlikte, tıbbi alanda, profesyonel doktorlar tarafından uygulanan greft dokusu ile uzantı sağlamaktadır.

Greft konusunda, bahsedilmek gereken konulardan biri de, saç kökü ile aynı orantıyı taşımamaktadır. Nedeni ise, bir greft dokusu toplamında, çok az saç kökü sunulabilmektedir. Bundan sebep, burada önemli bir şekilde yer alan konu,  greft dokusu içerisinde yer alan, deri seviyesidir. Deri seviyeleri kontrol edilerek, saç kökü seviyesi belirlenmektedir. Greft dokusu yapılırken, hedefin saç kökü olmaması ile birlikte, uyumlu greftler uygulanmaktadır.

Greft Dokuları Uygulanırken Dikkat Gerektiren Yönler

Greft dokuları uygulanırken, saç köklerine oldukça önem arz eden ve uzmanlık gerektiren uygulama yöntemidir. Bu yönler esas alınarak, uygulama açısından dikkat gerektiren temellerden bahsetmek gerekir ise, sizlere bu  konunun, hassasiyetini derlemiş bulunmaktayız.

  • Saç ekimi için uygulanan dokunun, kişiden hassasiyet ve problem teşkil etmeden, alınması önem arz etmektedir. Kök kısımlarının, herhangi bir koruyuculuğunu kaybetmeden taşıması, ve uyum içindeki hareketliliği adına, kişi üzerinde hassasiyetlik önemlidir.
  • Greftlerin koruyuculuğunu kaybetmemesi açısından, doktor eşliğinde korunmaya alınmalıdır. Greftler şartların belirlenmediği durumlarda,  önemli problemleri beraberinde getirmekle birlikte, bu kökler canlılığını kaybetmektedir. Bu da saçların belirli sıklıkla, çıkmasındaki engel olarak gözükebilir. Bu sebep ile birlikte, uygulanan hassasiyet ile birlikte, önemli tetkiklerin eşliğinde, uygulanacak greft varyasyonları önemi sunmaktadır.
  • Saç ekimi sırasında, doku açısından uygulanacak greftlerin, kuru veya donmuş bir şekilde olmaması teşkil arz etmektedir.
  • Greftin uygulanacağı bölgelere nazaran, seyretmekte olan bölgelerin greft dokularına uygunluk göstermesi öenm taşımaktadır. Bu sebepler ışığında, ölçülebilen hedefler ışığında bakımın kontrolleri birbirleriyle orantılı olmaktadır.

Greft nedir, saç kökü nedir?Greft Operasyonunda Başarı Oranı ?

Herhangi bir saç ekiminde, başarılı sonuç almak beklentileri karşılamak demektir. İki cins arasındaki, önem taşıyan konu görüntünün ön plana yansımasıdır. Uygulama sonucunda beklentiler ile birlikte görüntü sonuçlarının da başarıya ulaşması önem arz ederken, taleplerin de karşılanması, kişiyi mutlu eder. Saç ekimi yönünde, esas temel varyasyon, temel bileşeni ise, greft dokusundaki uygulama başarısıdır. Bu tarz sonuçların, başarı arz etmesi açısından, için önem arz eden sebepleri sizler için sıralamış bulunmaktayız ;

  • Öncelik sebepler ile birlikte, greft doku uygulamasında, tıbbi alanda uzmanlık sergileyen ve profesyonel doktorlar eşliğinde,  gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Yapılan uygulamalar sırasında bahsedilen, FUE vb. teknikler esnasında hassasiyetlik seyreden uzman işlemlerdir. Önemle profesyonel bir, deneyim uygulaması gerektiren bu işlemler profesyonel doktorlar eşliğinde sonuca ulaşılmaktadır.
  • Greft, saç ekiminin başarıyla uygulanması açısından, saç temelinizin bu yapı üzerine, uygunluk göstermesi yada  dokuların uygunluk gösterebilecek, seviyede  olması gerekir. Bu uygunluğun anlaşılması ,doktor eşliğindeki tetkikler ile anlaşılabilmektedir.
  • Saç ekimi uygulamasının, sonuç gösterebilmesi açısından, sakinlik gerektiren uygulama olduğunu bilmekteyiz. Bu yüzden doğru sonuçlara ulaşmak için, baya bir süre beklemeye yön vermeliyiz. Sabırlı bir şekilde, eski görüntüden eser kalmadığını görebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir