1. Haberler
  2. Güzellik
  3. Saç Klonlaması Yapılabiliyor mu? Saç Aşısı Tedavisi Nedir? İşe Yarar mı?

Saç Klonlaması Yapılabiliyor mu? Saç Aşısı Tedavisi Nedir? İşe Yarar mı?

Saç Klonlaması Yapılabiliyor mu? Saç Aşısı Tedavisi Nedir? İşe Yarar mı?

Saç klonlaması, saç hücrelerinin birebir olarak kopyalanabilmesi demektir. Günümüzde henüz saç klonlaması mümkün değildir. Henüz deney aşamasında olduğu için kesin bir sonuca varılamamıştır. Saç klonlama yöntemi, uygulanacak olan kişiye kullanılabilecek sağlıklı saçların ekilme işlemidir. Saç klonlaması işleminin yapılabilmesi için, saç sorunu yaşayan kişinin kafa derisinin DNA örnekleri alınır. Bu işlem dünya genelinde laboratuvar ortamında çok az sayıda doktor yapabilmektedir. Kafa derisinde sağlıklı hücrelerden alınan örneklerin diğer sorunlu bölgelere eklenerek yapılmasıdır. Böylece saçların normal şekilde büyümesi gözlemlenir.

Saç Aşısı Tedavisi Nedir?

Saç aşısı tedavisi denildiği zaman, uyuyan saç derilerini ve hücreleri canlandırarakharekete geçirmek üzere uygulanan bir yöntemdir. Bütün saç diplerinde uygulanabilecek şekilde geliştirilmiştir. Bu yöntem ile hücreler arasında bağlantı sağlanmış olur. Saç aşısı formülü ekstraselüler matriks hücreleri, vitamin ve minerallerin bileşeninden olumaktadır. Ekstraselüler matriks yöntemi ile hücreler  bir araya getirilerek yeniden sağlıklı  doku üretimi sağlanmaktadır. Rejeneratif özelliği olan bu yöntem toz formunda materyallerden oluşmaktadır. Saçların köklerine uygulanan bu yöntem içerisinde vitaminler ve minerallerin bulunduğu bir karışımdır. Bu karışımla saç dokularında hasar gören bölgelerin yeniden canlanarak sağlığına kavuşması için uygulanır. Bu yöntemin diğer adı ise oto saç klonlama olarak bilinir. Bu yöntemi daha çok stres ve travma  sonrası oluşan saç dökülmeleri için uygulanmaktadır. Saç aşısı tedavisi yöntemi uygulaması  lokal anestezi uygulanarak yapılmaktadır. İşlem yapılacak olan bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Böylece acısız ve ağrısız  bir tedavi gerçekleşir. Yaklaşık bir saat süren uygulamanın sonucunda zamanla saçlar çıkarak olumlu sonuçlar gözlemlenmektedir.

Saç aşısı tedavisi faydaları arasında taze dokuların oluşumunu sağlamaktadır. Ayrıca saç kıran sorunları için uygulanan ve olumlu sonuçların alındığı güvenli bir yöntemdir. Saç aşısı tedavisi yapılırken saç diplerinde oluşan yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. Saçların daha kaliteli olarak çıkması sağlanarak ileride dökülmesi engellenmiş olur. Saç aşısı tedavisi için yaş sınırlaması bulunmamaktadır. En erken yaş sınırı için ergenlik çağına girmiş olması yeterlidir. Kanser gibi hastalığı olanlar için doktor kontrolünde saçların tedavisi yapılabilmektedir. Bunun için onkolog doktoru ile birlikte ilerlenmesi  gerekmektedir. Hala kanser tedavisi gören hastalarda saç aşısı tedavisine başlanması için, kanser hastalığının bitmesi beklenmektedir. Kanser tedavisi biten hastalar için saç aşısı tedavisine, onkolog doktoru ile birlikte ortak bir karara varılması gerekir.

Saç Klonlaması Yapılabiliyor mu? Saç Aşısı Tedavisi Nedir? İşe Yarar mı?

Saç Aşısı Tedavisi İşe Yarar mı?

Saç aşısı tedavisi yapılabilmesi için saçlarda saç kıran oluşumu olması yada yaşlanmaya bağlı olarak saç dökülmelerinde rahatlıkla uygulanabilmektedir. Ayrıca genetik yapıya bağlı olarak kaş ve sakal dökülmeleri gibi sorunların tedavisinde de uygulanmaktadır. Metabolizmaya bağlı saç dökülmelerine karşı uygulanan bir yöntemdir. Saç aşısı tedavisinde ilk zamanlar etkisi gözlemlemeyebilir. Bunun nedeni ise tedavinin yavaş  şekilde ilerlemesidir. Tedavinin dördüncü ayından itibaren saç aşısı tedavisinin etkileri daha net olarak görülecektir. Daha iyi ilerleme görülebilmesi için ortalama bir yol beklemek daha güzel neticelerin alınması için gereklidir. Saç aşısı tedavisi yapılmaya karar verilme aşaması ne kadar erken olursa daha iyi sonuç elde edilmesi için gereklidir. Saç naklini tercih etmeyenler için rahatlıkla uygulayabilecekleri yöntemler içerisindedir. Saç aşısı  tedavisi yöntemi Amerika’da yanıklarda ve  yaralarda uygulana bir  yöntemdir. Amerika’ da bu yöntemi 1999 tarihinden itibaren kullanılmaktadır. Son yıllarda 2008 tarihinden itibaren saç kökleri için kullanılmaktadır. Amerika’ nın onay  merkezi olarak bilinen FDA tarafından onaydan geçtiği için güvenilir anlamına gelmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir