Hassas Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Hassas Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Hassas cilt yapısına sahip kişiler her türlü kozmetik ürününü kullanmamalıdır. Ürünlerin içerisinde yer alan bazı maddeler sebebi ile hassas ciltlere sahip kişilerde kızarma, alerjik reaksiyonlar, yanma, kuruluk, şişme ve daha farklı birçok belirti görülebilir. Bu sebepten dolayı hassas cilde sahip kişiler, öncelikle bir dermatolog tarafından muayene edilmeli ve hangi ürünlere hassasiyetinin olduğunu bilmelidir. Tüm bunlardan sonra hassas ciltlere uygun ürünleri kullanmaya özen göstermelidir.

Hassas ciltlere sahip kişilerin düzenli olarak yapması gereken ilk bakım güneşe çıktıklarında kendi ciltlerine uygun güneş kremini kullanmaktır. Yüz bölgesi başta olmak üzere kollar ve boyun kısımlarına da gerekli görüldüğünde tüm vücuda güneş kremi kullanılmalıdır. Cilt bakımı yapmak istendiğinde ağır içeriğe sahip ürünlerden uzak durulmalı, parfüm içeren cilt bakım setlerini tercih etmemek gerekir. Hassas cilde sahip kişiler cilt bakımı yaparken yüzünü su ile temizleyerek başlamalıdır. Hassas ciltleri serin tutmak oldukça önemlidir. Yüzünüz hafif ıslak iken parfüm içermeyen nemlendirici uygulayarak cildin nem ihtiyacını daha iyi karşılayabilirsiniz.

Hassas Ciltler Hangi Ürünleri Tercih Etmelidir?

Hassas cilde sahip olan kişiler kesinlikle 50 faktörlü bir güneş kremi tercih etmelidir. Cilt bakımlarının en önemli kısmını güneş kremi oluşturmaktadır. Hassas ciltlere sahip bireyler dışarıda oldukları zamanlarda 2-3 saat sonra güneş kremini yenilemelidirler.  Yine makyaj temizliği için cilt temizleyici kullanmak gerekirse sıvı olan ürünleri tercih etmek yerine, temizleme sütlerini tercih etmek daha doğru olur.

Hassas cilde sahip kişiler peeling ürünlerini ve keseleme ürünlerini tercih etmemelidir. Bunun yerine lipit destek içeren ürünleri kullanılması uygundur. Bakım ürünleri arasında cilt bariyerini koruyan ürünler yer almalıdır. Bu ürünler arasında silikon içerikler, nemlendiriciler, serumlar ve göz çevresine özel kremler kullanılmalıdır.

Hassas Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Hassas Ciltlerde Peeling İşlemi Nasıl Olmalıdır?

Hassas cilde sahip kişilerin deri tabakası daha incedir. Bu yüzden güneşin zararlı ışınlarından etkilenen hassas ciltlere peeling işleminin yapılması önerilmez. Hassas cilde sahip kişiler ağır peelingler yaptığında, cilt daha fazla tahriş olarak kızarmalara ve yanmalara neden olur. Hassas cilde sahip kişiler peeling yapmak ve ölü derilerden kurtulmak istediklerinde yumuşak granüllü içerikler tercih edilebilir. Fakat peeling ardından yoğun ve hassas ciltlere özel bir nemlendiricinin kullanılması gereklidir.

Hassas cilde sahip fakat kızarıklık ve yangılı bir cilt yapısına sahip değilseniz serumlar veya kremler ile kimyasal peeling yapabilirsiniz. Hassas cilde sahip kişiler peeling yaparken kullandıkları ürünün pH değerine muhakkak bakmalıdır. pH değeri belirlerken ürünün pH değerinin 3.5’dan fazla olmaması gerekir.

Cildinize peeling işleminden sonra Hindistan cevizi yağı, aloe vera ile de nemlendirebilirsiniz. Daha yoğun bir yapıya sahip olan bu ürünlerin yatıştırma etkileri de vardır. Peeling sonrasında yaşanabilecek olumsuz etkileri ortadan kaldırarak cildin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Hassas Ciltler İçin Bakım Önerileri Nelerdir?

Özel bir gün veya dışarı çıkmak için makyaj yapmak istediğinizde öncelikle güneş kreminizi, ardından baz kullanmayı unutmayın. Sonrasında makyajınızı dermokozmetik ürünler ile hassas ciltlere uygun ürünler ile yapın. Gün bitiminden önce cildinizi ılık su ile ıslatın ve dairesel hareketler ile öncelikle cildi yüzeyindeki makyajı dağıtın. Tüm işlemlerin ardından temizleme sütü kullanmayı ve son olarak cildinizi temiz bir makyaj pedi ile silmeyi de ihmal etmeyin.

Buhar makinesi kullanıyorsanız tercih edebilir ya da soğuk bir nemli bir parçayı cildinizin üzerine yerleştirebilirsiniz.  Yeşil çay, meyan kökü gibi jel bazlı maskeleri de ağır makyajlar sonrası kullanabilirsiniz. Bakım yaptıktan sonra en az iki saat cildinize kozmetik ürünleri kullanmamaya da dikkat etmelisiniz. Tüm bu kriterlere dikkat ederseniz cildinizin daha iyi hale geldiğini göreceksiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir