ICO ve STO Arasındaki Fark

ICO ve STO Arasındaki Fark

ICO Nedir ?

ICO’lar, işletmelerin sermaye artırmak için kullandıkları başka bir kripto para birimi biçimidir. ICO ticaret platformları aracılığıyla, yatırımcılar, işletmedeki parasal yatırımları karşılığında benzersiz kripto para birimi “belirteçleri” alırlar. Proje geliştirmeyi finanse etmek için dijital bir jetonun oluşturulması ve satışı yoluyla kitle fonlaması aracıdır.

Bu benzersiz belirteç, yatırımcılara, ihraç eden şirket tarafından yürütülen bir projenin belirli özelliklerine erişim sağlayan bir para birimi gibi işlev görür. Bu belirteçler benzersizdir çünkü aksi takdirde geleneksel yapılarla finanse edilmesi zor olan açık kaynaklı yazılım projelerinin finanse edilmesine yardımcı olurlar.

STO Nedir ?

ICO’ları tanıdınız veya yatırım yaptınız sürece kabaca aşinasınızdır. Jetonlar için kripto değişimi ve bir jetonun değeri arttığında payınızı satın almak. ICO’ların giriş engeli düşüktür, bu nedenle bu yatırım şekli çok fazla yutturmaca yaratır.

Ancak, zamanın gösterdiği gibi ICO’lar da her zaman güvenli değildir. Bir sürü pompala ve boşalt planı vardır. Temel olarak, jetonlar için ödeme yaptıktan sonra, yatırımcılar onlardan para kazanamamıştır.

Şirketler, yatırımlarının haklarını korumak için yeni kitle fonlaması biçimleri aramaya başladı. Fayda belirteçleri yerine, STO’lar daha fazla kullanım durumu sunmaktadır. Özsermaye puanlarımülk güven fonlarıtahviller ve hisse senedi olarak nakde çevrilebilir. STO’lar, yardımcı program belirteçlerinden daha evrenseldir. Bununla birlikte diğer belirteçleştirme biçimlerinden farklı olarak, STO’ların oldukça yüksek bir giriş engeline sahip olduğunu ve yalnızca akredite yatırımcıların bu belirteçleri alabileceğini belirtmekte fayda var. Aynı zamanda, bir ICO’dan farklı olarak, bir menkul kıymet belirtecifonlar ve gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO) gibi temel bir yatırım varlığına yapılan bir yatırım sözleşmesini temsil eder.

Bir STO sırasında blok zinciri büyük bir rol oynar çünkü çoğu zaman bu, yatırımcıların yatırım yapmaya karar verip vermediğini belirler. Bununla birlikte, STO madeni paraları birçok yatırımcı ve bazı tahvil fonları için oldukça değerlidir. STO’lar, modern blok zinciri girişimleri tarafından kullanılan en çok tercih edilen bağış toplama yöntemlerinden biridir. Bu yüzden günümüzde birçok ICO ve STO karşılaştırması yapılıyor.

ICO ve STO Arasındaki Fark

ICO ve STO Arasındaki Farklar

Aslında bakarsanız bazı yönlerden benzerler. Her ikisi de dijital bir varlık karşılığında sermayenin artırıldığı para toplama yöntemleridir. Ancak lens yakınlaştırıldığında birçok farklılık ortaya çıkar.

ICO’ların çoğunda yardımcı program belirteçleri bulunur. Bu durumda, bir token sahibi, blok zinciri tabanlı bir ekosistemde belirli bir işlevi olan bir dijital varlığa yatırım yapar. Bu ekosistem, henüz inşa edilecek. Daha da önemlisi, ICO’lar, teknoloji çok yeni olduğu için bağış toplama ile ilgili yasaların çoğunu atladı. SEC gibi düzenleyici makamlar bundan pek hoşlanmadı.

Bu nedenle birçok kişi, bir ICO’nun gerçek değerinin aracıların ve maliyetli yasalara uygun süreçlerin atlatılmasında yattığını iddia ediyor. Aslında bakarsanız, ICO’lar, iki taraf arasında azaltılmış aracılarla düşük maliyetli bir işlem sağlar.

İşte ICO ve STO’nun farklı olduğu yer burasıdır.

STO’lar, STO’yu başlatan şirketin ve yatırımcılarının yargı yetki alanlarına bağlı olan yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere açıkça uyar.

Bunun nedeni, bir yatırımcı bir STO’ya katıldığında, tıpkı geleneksel menkul kıymet yatırımları gibi faydalar almayı beklemesidir. Yatırımcılar tipik olarak bir varlığın değerinin artmasını veya temettü vb. almasını beklerler. Bu nedenle şirketler bu yatırımcıları korumak için belirli yasalara ve gerekliliklere uymak zorundadır.

Örneğin Amerika Birleşik Devletleri’nde bu yasalar, büyük buhran sonucunda 1934’te oluşturulan SEC tarafından oluşturulmuştur. Web sitesine göre misyonu “yatırımcıları korumak, adil, düzenli ve verimli piyasaları sürdürmek ve sermaye oluşumunu kolaylaştırmaktır.

Halihazırda, STO’lar geleneksel finansal menkul kıymetlerin çeşitli alanlarında uygulanmıştır. Bunlara öz sermaye, gayrimenkul, yatırım fonları ve hatta güzel sanatlar dahildir .

Avantajları uysal olarak zam fonlara blockchain teknolojisini kullanarak likiditesini, fraksiyonel sahipliğini, azalan kabzımal ve birlikte çalışabilir bir mali krallığını eklendi içerir. Şu aralar bunların, geleneksel finansal menkul kıymetlerin eskimiş dünyasına önemli bir bozulma getirmesi bekleniyor.

Bununla birlikte, bu avantajlara rağmen, bir STO’nun gerçek değeri, bir ICO ile karşılaştırıldığında mevzuata uygunluğa dayanır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir