Kistik Sivilceler Nasıl Yok Edilir?

Kistik Sivilceler Nasıl Yok Edilir?

Kistik sivilceler kişinin hayatını olumsuz yönde etkilemektedir; kişilerdeki enerjiyi sömürmekte ve özgüveni zedeleyebilmektedir. Aynı zamanda ağrıya neden olmaktadır ve güzelliğe gölgeler düşürmektedir. Çene ve çevresinde sıklıkla görülmektedir ve hormonal değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Ya da dengesizliklerden oluşmaktadır. Uygulayacağınız birkaç pratik yöntem ile aknelerden kurtulmak mümkün olmaktadır. Rahatsız edici sivilcelerden kurtulmak için hijyene dikkat edilmesi gerektiği kadar tüketilen besinlere de dikkat etmek gerekmektedir.

Sivilcenin görülme sebebi olarak hormonel değişiklikler ve dengesizlikler ele alınmaktadır. Yağ üretimi hormonlar tarafından uyarılmaktadır ve bu nedenle gözeneklerdeki bakterilerin çoğalması ilerlemektedir. Gözeneklerde sıkışan bakterilerin çoğalması ile kistik sivilceler oluşmaktadır. Çok ağrıya ve rahatsız edici bir görüntüye neden olmaktadır.

Cilt tabakasının oldukça derinlerinde olan ve normal sivilcelere nispeten oldukça ağrılı olan bu cilt rahatsızlığı tedavisi biraz daha zor olmaktadır. Uzmanlar tarafından tedavinin zor olduğu belirtilmektedir ve bu nedenle kistik akne ilaç isimleri doktorlar tarafından yazılmaktadır.  Hormonel kistik sivilce olan rahatsız edici bu görüntü, ilaçların yanı sıra uygulanacak birkaç doğal yöntem ile de tedavi edilebilmektedir.

En çok da gençlerde görülmektedir ve hayatı olumsuz etkilemektedir. Olumsuzluğa veda ederek kendinize cilt sağlığı açısından yeni kapı aralayın ve uygulayacağınız birkaç yöntem ile sivilcelerinizden kurtulun!

Kistik Sivilceler Nasıl Yok Edilir?

1- Kistik Sivilceler İçin Yok Edici Yöntemler!

Kistik sivilceler için özellikle dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Bunlardan ilki kesinlikle sıkılmaması uzmanlar tarafından vurgulanmaktadır ve ikincisi ise hijyene dikkat edilmesidir. Sağlıklı bir cilde merhaba diyeceğiniz ve sivilcelerinize veda edeceğiniz birkaç yöntem sizlerle!

1.1- Kistik Sivilceler İçin Dokunmayı Bırakın!

Eller ile cilde dokunmaktan ya da sivilce ile oynamaktan uzak durmak gerekmektedir. Eller, mikrop ve bakteri barındırmaktadır ve bu nedenle dikkatsizce cilde dokunmaktan geri durun. Mevcut bakteri seviyesinin artışını engellemek adına kolay bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece dikkatli olmakta yarar vardır.

1.2- Kistik Sivilceler İçin Stresten Uzak Durun

Stres ile sivilcelerin oluşumu maalesef artmaktadır ve bu nedenle stresten uzak durmak işinizi kolaylaştırmaktadır. Strese bağlı olarak vücut kortizol gibi hormonları aşırı salgılamaya başlamaktadır ve bu da ciltte bulunan yağ bezelerinin çok daha dazla yağ üretmesine neden olmaktadır. Üretilen bu yağlar ise size akne ya da sivilce olarak geri dönecektir.

1.3- Kistik Sivilceler İçin Cildiniz Karbonatla Tedavi Edin

Kistik sivilceler haftada birkaç kez uygulayabileceğiniz karbonat maskesi ile yok olabilmektedir. Antiseptik ve doğal bir antibakteriyel olan karbonat cilt için bakım maskelerinde kullanılmaktadır ve doğal bir tedavi edici olarak tercih edilmektedir.

1.4- Kistik Sivilceler İçin Cildinizi Elma Sirkesi ile Tedavi Edin

Elma sirkesi sivilceler ile mücadele etmektedir ve PH miktarını dengelemektedir. Bunun yanı sıra sebum artışını da engellemektedir ve yağlı cilt tedavisinde oldukça etkilidir.  Sadece birkaç damla ile cildiniz toparlanıncaya kadar uygulayabileceğiniz bu yöntemi gün içinde de bir ya da iki kere yapabilirsiniz.

1.5- Telefonu Temiz Tutun

Gereksiz ve istenmeyen bakterilerin teninize bulaşmasını engellemek adına telefonunuzu temiz tutmanız gerekmektedir. Çünkü telefonla konuştuğunuzda teninize temas anında sivilce oluşum riski bakteriler tarafından artabilmektedir. Bu nedenle günlük telefon temizliğine dikkat etmekte fayda vardır.

1.6- Kistik Sivilceler İçin Pleeng Yapın

Kistik sivilceler, ten yüzeyinde oluşan ölü derilerden kurtulma ile azalma göstermektedir. Düzenli olarak yapılan peeling ile derideki ölü hücrelerden kurtulun ve yağın cilt altında hapsolmasını engelleyin.

1.7- Kistik Sivilceler İçin Limonlu Ilık Su İçin

Uyandığınızda ilk olarak güne bir limonlu ılık su içmekle başlamak tavsiye edilmektedir. düzenli ve sürekli olarak karışımı tükettiğiniz zaman vücuttaki toksinleri ve bakterileri azaltmak mümkün olacaktır. böylelikle içten dışa doğru temizlik meydana gelecektir ve akne oluşumunun başlayabileceği ince bağırsak da temizlenmiş olacaktır.

1.8- Kistik Sivilceler İçin Nane Çayı İçin

Sivilceler için doğal ve iyi bir yöntem olan nane çayı da antiandrojen görevi görmektedir ve hormonları nötralize etme noktasında faydalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir