Koyu Lekeler Nasıl Geçer? Evde Cilt Tonu Eşitlemek İçin Doğal Çözüm Önerileri

Koyu Lekeler Nasıl Geçer

Ciltte çıkan koyu lekelere sebep olabilecek birçok faktör olması ihtimalinden dolayı bu lekelerden evde ilaçsız bir biçimde kurtulmak pek mümkün değildir. Mesela ihtiyarlık lekelerinin güneş lekelerinin tedavisinden başka bir tedavi gerektirebileceğinden söz edebiliriz. Ciltte çıkan bu koyu lekenin sebebini bulup yok edebilirseniz lekelerin çoğu otomatik olarak geçer ve siz yeni lekelerin ortaya çıkmasına da mani olabilirsiniz. Eğer bu koyu lekelerden çok çekenler grubunda yer alıyorsanız aşağıdaki cilt tonu eşitleme konusunda büyük yardımı dokunan natürel çözüm önerilerine göz gezdirebilirsiniz. Peki koyu lekeler nasıl geçer? İşte evde cilt tonu eşitlemek için doğal çözüm önerileri…

Hiperpigmentasyon da denilen koyu lekelerin sivilcelerden hormon değişikliklerine, cilt yaralarından saç bakım ürünlerine kadar birçok nedeni olabilmektedir. Koyu lekeleriniz sivilcelerinizdeyse ilk yapmanız gereken sivilcenizi tedavi etmek olmalıdır. Bunu yaptığınızda büyük ihtimalle birçok leke otomatik olarak yok olacaktır. Bu süre altı ay ile birkaç sene arasında değişebilmektedir.

Dermatologların büyük bir çoğunluğu cilt aydınlatıcı ürünlerin tercih edilmemesine yönelik olarak önerilerde bulunmaktadırlar. Bu tarz krem ve serumların cilt sağlığına zarar verecek maddeler barındırma ihtimalleri bir hayli fazladır. Mesela steroidlerin kalıcı renk bozulmasına sebep olma olasılığı dahi vardır. Bütün bunlar göz önüne getirildiğinde ilaçlı tedavinin öncesinde koyu lekelerden kurtulabilmek adına evde rahatlıkla yapılabilen natürel serum ve maskelerin denenmesinde yarar vardır. Bu noktada yanıtlanması beklenen soru şu olmalıdır. Olası yan etki tesirini minimuma indirmek ve daha iyi bir cilde sahip olmak için ne kullanılmalıdır? Bu sorunun yanıtını aşağıda arayalım.

Koyu Lekeler Nasıl Geçer

Koyu Lekelerden Kurtulmak İçin En Mükemmel Yöntem Aloe Vera

Vitaminlerden amino asitlere, minerallerden antioksidanlara kadar birçok bakımdan zenginliği bulunan aloe vera evde cilt bakımı için de tavsiye edilmektedir. Aloe veranın topikal kullanılması durumunda yaraları iyileştirebilme, ihtiyarlaşmayı ağırlaştırabilme ve iltihabı azaltabilme gibi özellikleri ortaya çıkmaktadır. Aloe verada doğal biçimde ortaya çıkan cilt aydınlatma maddesine aloesin denilmektedir. Ne gibi tesirlerinin olacağı doza bağlıdır. Aloesinin ayrıca ciltte yer alan koyu lekeleri yine ciltteki melanin yapımını baskılayarak engelleyebileceği tahmin edilmektedir.

Ciltteki koyu lekelerden kurtulmak için aloe veradan faydalanmak adına ilk olarak bitkiden aloe vera ve jelin ayıklanması gerekmektedir. Kökün yakınında bulunan kalın bir yaprak kesilmeli, durulanmalı ve ardından hafifçe kurulanmalıdır. Dikenli parçalar çıkarılmalı ve küf olmadığı tespit edilmelidir. Jeli çıkarmak için bıçak ya da kaşık kullanılmalıdır. Devamında jel ufak parçalara ayrılmalı ve buzdolabında saklanmalıdır. Herhangi bir sorun olup olmayacağına bakmak için bileğinizde test edebilirsiniz. Bir problem yoksa jeli yüzünüze sürebilir ve cildinize masaj uygulayabilirsiniz. Bunu günde birkaç defa tekrarlayabilirsiniz.

Cilt Tonunuzu Eşitlemek İçin Zerdeçal Yüz Maskesi

Koyu lekelerden kurtulmak adına evde yaygın olarak uygulanan doğal yöntemlerden bir diğeri de zerdeçaldır. Kurkumin aktif bileşiğidir ve melanin sentezini aktif hale getirmektedir. Melanin ise cildinizden saçınıza ve gözlerinize kadar renk veren naturel bir pigmenttir. Zerdeçalın yaptığı vücudunuzun bu pigmenti ortaya koyma yeteneğine müdahale etmektir. Bu sayede koyu lekelerinizin azalmasında rol oynamaktadır. Zerdeçalın ayrıca hem kırışıklıklar hem de ince çizgiler için doğal bir çözüm olduğu dermatologlar tarafından dile getirilmektedir.

Çay kaşığının dörtte biri oranında zerdeçal tozu, tek yemek kaşığı yoğurt ve yemek kaşığının yarısı oranında çiğ bal ufak bir kapta bir araya getirilmelidir. Epeyce karıştırdıktan sonra kolunuza az biraz sürebilirsiniz. Bir gün içinde alerjik reaksiyon belirtisi göstermiyorsanız devam edebilir ve gerekli bölgelerinizde kullanabilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir