Kripto Paralarda Fibonacci Nedir?

Kripto Paralarda Fibonacci Nedir?

Leonardo Pisano ismi ile de bilinen Fibonacci tanıdık çok iyi bir matematikçi olarak bilinmektedir. Leonardo Pisano İtalyan bir matematikçi olup, sayılar ile ilgili çalışmada bulunurken anlatacağımız sayıları bulur. Ve bulduğu bu sayı dizisine kendi adını verir. Fibonacci dizisindeki yazılan sayıların her biri bir önceki sayı ile toplanarak bu dizi işlemi oluşturur. Bu dizideki rakamların önemi ise, yer verdiğimiz bu sayıların bir öncekine bölünmesi ile altın oran arasındaki yaklaşımı görmemizdir.

Kripto paralarda Fibonacci ilişkisini bu şekilde de anlatabiliriz. Varlık parçalarının ve görüntülerinin birbiri ile yakaladığı uyuma altın oran denir. Bu yazımızda Kripto para nedir, nasıl çalışır? Fibonacci hakkında da bilgileri sizlerle paylaşacağız. Öyleyse yazımıza geçelim.

Kripto Para Nedir? Nasıl Çalışır?

Kripto para günümüzde çok yaygınlaşmış bir durum almaktadır. Dünya üzerinde yaygın hale gelen Kripto para, sanal para olarak da geçmektedir. Normal günlük hayatta kullandığımız para birimi elle tutulur bir şekildedir. Ama Kripto para bunun aksine, teknoloji cihaz yolu üzerinden kullanım sağlayabileceğiniz bir para birimidir.

Kripto para, alışveriş sonrası veya bir hizmet sonrasında ödeme şekli olarak kullanabileceğiniz bir yoldur. Kripto para Fibonacci konusunda ki Kripto parayı da iyi anlamak önemlidir. Kripto para yatırımı yapmışsanız paranızı iyi bir şekilde yönetmeniz de çok önemlidir. Kripto paranın artıp azalmasına, güncel olarak açıklanan piyasa değeri karar vermektedir. Güncel piyasa değerlerine bakarak paranızın ne kadar değere kazanıp kaybedeceğini görebilirsiniz.

Eğer yeni bir yatırım yaptıysanız önceliğiniz kâr olmadan, sistemde ayakta kalmak olacaktır. Çünkü azalan piyasa değeri yüzünden yatırdığınız para değer kaybedebilir. Ve kârı düşünmeyi bırakıp kaybettiğiniz paranın peşine düşebilirsiniz. Uzun vadeli bir yatırım yaptıysanız paranızın değer kazanması daha yüksek bir ihtimaldir. Paranızı çekmediğiniz sürece piyasa değerine bağlı olarak değer değişiklikleri yaşanabilir.

Kripto Paralarda Fibonacci Nedir?

Kripto Para Fibonacci Kullanımı?

Kripto para teknolojik piyasası ve diğer finansal piyasalarda da kullanılmaktadır. Kripto para Fibonacci dizisi Dünya üzerinde tercih listelerinde bulunmaktadır. Tüm piyasalarda kullanılan ve Fibonacci dizisine bağımlı olan bu sisteme Fibonacci dizisi denmektedir. Fibonacci göstergesi denen sistem, belirlenen varlığın fiyat istatistiklerine bakarak olanaklı direnç tespiti aşamasında kullanılmaktadır.

Kripto Para İndikatörleri Kullanımı?

Kripto para bildiğimiz üzere teknolojik cihazlar ve internet üzerinden kontrol edip kullanım sağlayabileceğimiz bir sistemdir. Kripto para indikatörlerinin görevi ise yatırdığınız paranın değerini tahmin etmektir. Yani, Kripto para yatırımı yaptıysanız güncel piyasaya göre paranızın değer kazanıp kazanmayacağının belli olduğunu biliyorsunuzdur. Bu indikatörler de burada devreye giriyor. Güncel yayımlanan piyasa değerini yakın bir şekilde tahmin etmeye yarıyor.

Kripto para Fibonacci nedir ile başladık ve yolumuza devam ediyoruz. İndikatör yardımı ile daha yakın bir tahminde bulunarak para yönetiminizde bir sonraki adımınızı daha güvenilir ve emin bir şekilde atabilirsiniz. Bu indikatörlerin çeşitleri mevcuttur.  Bazılarından örnek verecek olursak:

  • Market Value ( Realized Value ) (MVRV)
  • Network Value ( Market Cap )

Kripto Para En İyi Altcoinler?

Kripto paranın çeşitleri de mevcuttur. Bu çeşitlere sanal platformda Kripto para altcoinleri denir. Bu altcoinlerde piyasa değerine göre iniş veya çıkış göstermektedir. Bu altcoinlerden örnek vermek isteriz. Bu verdiğimiz çeşitleri daha ayrıntılı araştırdıktan sonra dilediğinizi seçerek kullanıma başlayabilirsiniz.

  • NEO
  • Binance Coin ( BNB )
  • Oasis Network ( ROSE )
  • Tezos ( XTZ )
  • Cardano ( Ada )
  • Cosmos (Atom )
  • Holo ( HOT )
  • Stellar Lumens ( XLM )
  • Chılız ( CHZ )
  • Chainlink ( LINK )
  • Stellar Lumens ( XLM ) şeklindedir. Kripto para Fibonacci yazımızı bitirdik, umarım faydalı olmuşuzdur.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir