Kuşların Balkona Gelmemesi İçin Ne Yapılır?

Kuşların Balkona Gelmemesi İçin Ne Yapılır?

Kuşların balkona gelmesi, havalar ısındıkça balkonda geçirdiğimiz zamanlarda en sık rastlanan sorunlardan biridir. Özellikle apartman dairelerinde balkonlara güvercin, karga ya da martı gibi kuşların gelmesi sorunlara neden olabilir. Hijyenik açıdan getirdiği sorunların yanında bazı kuşlar, balkonlara yuvalarını yapabilirler. Böyle durumlar, dairede yaşayan kişiler kadar kuşlar için de sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, kuşların balkona gelmemesi için bazı önlemlerin alınması gerekir.

Kuşların Balkona Gelmemesi İçin Ne Yapılır?kona Gelmemesi
CD Asmak

Balkona kuş gelmemesi için alınabilecek en etkili önlemlerin başında CD asmak gelmektedir. Balkonlara kuşların gelmesini ve yuva yapmalarını engellemek için balkon demirlerine CD asabilirsiniz. Kuşlar, CD’lere vuran güneş ışınlarının neden olduğu parlaklık nedeniyle ürkerler ve balkona yaklaşmazlar. Aynı zamanda rüzgar nedeniyle hareket etmeleri kuşların uzak durmasını sağlar.

Siyah Poşet

Kuşların balkona gelmesini engellemek için bir diğer yöntem ise siyah poşet bağlamak olacaktır. Kuşlar, koyu renk poşetlerden hoşlanmaz ve uzak dururlar. Bu nedenle çamaşır tellerine ya da balkon demirlerine siyah poşet bağlayarak kuşları uzaklaştırabilirsiniz.

Koyu Renk Cam Balkon

Kuşları kaçırmak için koyu renk kullanımı hayli etkili olmaktadır. Siyah poşet gibi koyu renk cam balkonların da kuşların gelmesini engellediği bilinmektedir. Koyu renk cam balkonları ışığı yansıtması ve koyu rengi kuşların ürkütmesi nedeniyle kuşlar için iyi bir önlemdir.

Kuşların Balkona Gelmemesi İçin Ne Yapılır?

Balkona Ağ Germek

Tıpkı sinekleri uzak tutmak için kullanılan sineklik gibi kuşlar için de balkona ağ gerebilirsiniz. Sık örülmüş bir ağ, küçük kuşların dahi balkona girmesini engeller. Böylece balkonun temiz kalmasını sağlayabilir, kuşların yuva kurmasını engelleyebilirsiniz.

Kokulu Bitkiler

Bazı yoğun kokulu bitkilerin kuşları kaçırdığı bilinmektedir. Özellikle nane ve fesleğen gibi bitkilerin kokusu, kuşların gelmesini engellemektedir. Bu bitkileri balkonunuza koyarak hem kuşları engelleyebilir hem de balkonun güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.

Rüzgar Gülü

Bir diğer seçenek olarak balkonunuza rüzgar gülü asabilirsiniz. Pek çok balkonda rengarenk rüzgar güllerinin olduğunu görmüşsünüzdür. İnsanların rüzgar gülünü tercih etmelerinin tek sebebi, renkli görüntüsü değildir. Kuşların balkona yaklaşmasını engellemesi nedeniyle de balkonlarda bir ya da daha fazla rüzgar gülü kullanılabilir. Kuşlar rüzgar gülünün hareketinden ve renginden ürkerek balkona gelmezler.

Rüzgar Çanı

Rüzgarın neden olduğu hareketten yararlanarak kuşları kaçırmanın bir diğer yolu da rüzgar çanıdır. Rüzgar ile birlikte ses çıkaran çanların sesi, kuşları rahatsız edecek ve uzak tutacaktır. Bunun yanında balkon çok fazla rüzgar almıyorsa, rüzgar çanı çok etkili bir yöntem olmayacaktır.

Kuş Kovucu Cihazlar

Son olarak kuş kovucu cihazlara başvurulabilir. Klasik çözümlerden bir sonuç alınmadığında, farklı profesyonel çözümler ile kuşların kovulması sağlanabilir. Kuş kovucu cihazları araştırarak balkonunuz için uygun olanı bulabilirsiniz. Bu cihazların yardımı ile kuşları balkondan uzak tutabilir, balkonu temiz tutabilirsiniz. Aynı zamanda kuşların yuva yapmalarını ve zarar görmelerini de engelleyebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir