Protez Saç Ömrü Ne Kadardır?

Protez Saç Ömrü Ne Kadardır?

Protez saç kullanımı son zamanlarda çok yaygın bir hale gelmiştir. Protez saç taktırmak isteyen insanlar için gayet faydalı olacak bu yazımızda, protez saç ömrü de aşamalarında da ne olacağından bahsedeceğiz.

Protez saç yaptırmak isteyen veya ihtiyaç duyanlar genelde bu işlemden korkmaktadırlar. Ama aslında doğru bilgiler edindikten sonra korkacak bir şey olmadığını görmüş olacaklardır. Protez saç hakkında merak ettiğiniz her şey yazımızda mevcuttur. E hadi o zaman anlatmaya geçelim.

Protez Saç Bakım Süresi

Güzel bir görünüm sağlamak isteyen kişiler için en önemli unsurlardan biri saçtır. Saçın görünümü her açıdan önemlidir. Saçınızın görünümü eğer iyiyse bu sosyal hayatınıza da yansıyacaktır. Protez saç işleminizi başarılı bir merkez yardımı ile yatırırsanız sorun yaşamayacaksınızdır.

Protez saçınıza bakım yaptırmak için en uygun süre 2 ve 8 hafta arasıdır. Saçınızın bakım süresi kişiden kişiye farklılık göstereceği için, en uygun zaman dilimi işleminizi gerçekleştirdiğiniz merkezin tavsiyesidir.

Protez saç ömrü, bakımınıza da bağlıdır. Bakım aşamasında saçların çıkması için dikkatli bir şekilde çözücü kullanılır. Saç derinizin bakımı yapıldıktan sonra çıkarılan protez saçın da bakımı tamamlanır. Geri protez saçı takmak için su baz takviyeli yapıştırıcı sürülür ve işlem sonlandırılır.

Protez Saç Kafada Kaç Gün Kalır?

Protez saç son zamanlarda çokça kullanım sağlamaktadır. Protez saç sahibi olmak isteyenler, saç ömrü uzun ömür olmasına dikkat etmektedir. Protez saçınıza iyi ve düzenli bir bakım sağlarsanız ömrü, 1. 5 sene veya en uzun 2 sene olacaktır.

Bazı protez saç merkezleri bu süre diliminin 4, 5 yıl olacağını söyleyebilirler, bunu itimat etmeyiniz. Protez saç ömrünüzü uzatmanızın en iyi yolu, düzenli ve başarılı bir bakım işlemi gerçekleştirmektir. Protez saç ömrü uzatmanın yolu iyi bir bakımdan geçer.

Protez Saç Ömrü Ne Kadardır?

Protez Saç Ömrü Bittikten Sonra Ne Yapılmalı?

Protez saçın bakımının kolaylığından dolayı sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Kanser hastalarının da tercih ettiği bir saç biçimidir. Bakımı için çok dikkat edilmelidir ki, protez saça zarar gelmemelidir. Protez saçların iyi bir bakım ile ömrü 1. 5 yıl ile 2 yıl arasındadır. Protez saç ömrü sonra aşamasında protez saçınız derinizden çıkarılmalıdır.

Eğer bu işlemden memnun kaldıysanız ve tekrar protez saç kullanmak istiyorsanız, işlemi protez saç merkezi tarafından yenileyebilirsiniz. Saç ekimi işlemi ile protez saç arasında kaldıysanız size küçük tavsiyeler verebiliriz.

Protez saç ömrü size bağlıdır. Saç ekimi işlemini eğer az bir saçınız varsa aralara ektirerek saçınızı gürleştirebilirsiniz.  Ama saçlarınızın tamamı döküldüyse saç ekimi pek gür bir sonuç vermez. Protez saç yolu ise daha güzel ve gür bir görünüm verecektir. Bu tavsiyeler sonucunda karar size kalmıştır.

Protez Saç Zararları

Protez saç uygulaması hem erkek hem de kadınlar için kullanıma açık durumdadır. Protez saç kullanan kişilerin sağlığına zarar konusunda bir veri mevcut değildir. Sadece iyi bir bakım yapılmazsa sağlığınız haricinde protez saçınız hasar görebilir. Protez saç sahibi iseniz, kullanıma başladığınız ilk haftalarda deride kaşınmaya maruz kalabilirsiniz.

Ama bu deri kaşıntısı uzun ömürlü değildir. Saç derinizin de bir alışma süreci vardır, bu süre dâhilinde kaşıntı sürmektedir. Kişiye göre değişiklik gösteren süre sonunda kaşıntı geçerek rahat bir kullanım sağlanmaktadır. Protez saç ömrü gibi kaşıntı da kişiye bağlıdır.

Protez Saç Fiyatları

Protez saç fiyatları kullanılan ürüne ve aktarılan süreye göre değişiklik göstermektedir. Fiyatı belirleyen unsurlar arasında yaptırdığınız protez saç merkezinin de etkisi vardır. Kimi merkezler protez saç ömrünün 4 yıl civarını vadeder. Bunlara aldırış etmeyin, böyle bir şey mümkün değildir. Protez saçın en uzun ömrü iyi bir bakım sayesinde 2 yıla kadar uzayabilmektedir.

Protez saç hazırlaması kişinin saç dökülmesinin eksik görülen yerine uygulanır. Yerin genişliği ve büyüklüğüne göre ölçü alınır ve buna uygun protez saç oluşturulur. Yapılan protez saç sonrasında müşteriye sağlıklı bir şekilde takılır.

Protez saç ömrü de sizin yapacağınız düzenli bakımlara bağlı kalmaktadır. Protez saç hakkındaki bilgilerimiz umarım sizler için faydalı olmuştur. Tavsiyelerimizi dikkate alarak işe koyulursanız daha başarılı bir sonuç elde edersiniz. Sağlıklı günler…

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir