Rinoplasti Sonrası Burun Ucu Neden Düşer?

Rinoplasti Sonrası Burun Ucu

Burun ucu düşüklüğü pek çok insanda genetik olarak görülebilen bir biçim bozukluğudur. Ancak bu bozukluk rinoplasti işleminden sonra da görülebilmektedir. Rinoplasti sonrası burun ucu neden düşer sorusuna yanıt arayan bireyler, bu noktada burun estetiği sonrasında burnun tam anlamıyla son halinin almasının uzun bir süreç olduğunu bilmelidir. Zira ameliyat sonrası görülen şişliklerin inmesi, burun kalkıklığının düzelmesi, düşüklüklerin toparlanması yaklaşık 1 yıl sürebilmektedir.

Rinoplasti işlemi yaptıran bireyler, burun düşüklüğü sorununu geçici ya da kalıcı olarak yaşayabilmektedir. Geçici olan burun düşüklüğü, genellikle ameliyatın tüm etkilerine bağlı olarak görülmekte ve zaman içerisinde düzelmektedir. Ancak eğer estetik doktoru burun kemer veya kanatlarını düzeltirken burun ucu kısmında düzenleme yapmadıysa, burun düşüklüğü kalıcı olabilir.

Burun Ucu Düşmesi Belirtileri

Estetik olan veya olmayan her bireyde burun ucu düşüklüğü yaşanabilmektedir. Burun ucu düşmesi belirtileri konusu üzerine araştırma yapan bireyler, bu düşüklüğün çoğunlukla kalın deriden kaynaklandığını bilmelidir. Yani, burun derisi ne kadar kalın olursa burun düşüklüğü yaşanma ihtimali bir o kadar yüksek olacaktır. Burun ucu düşüklüğünün nedenleri aşağıdaki listede belirtilmektedir.

  1. Yaşın ilerlemesiyle birlikte burun ucunda düşüklük yaşanabilir.
  2. Rinoplasti işleminden sonra geçici burun ucu düşmesi görülebilir.
  3. Burun derisinin kalın olması nedeniyle burun ucunda düşüş görülebilir.
  4. Hızlı kilo değişimleri de burun düşmesine sebebiyet verebilir.
  5. Sarkık deri yapısı burnun düşük gözükmesine neden olabilir.

Rinoplasti Sonrası Burun Ucu

Burun Estetiği Sonrası Burun Ucu Kalkıklığı Ne Zaman İner?

Burun estetiği yaptıran bireyler, burun ucunun fazla yukarıda olduğunu düşünebilmektedir. Bu gibi durumlarda burun estetiği sonrası burun ucu kalkıklığı ne zaman iner sorusuna cevap aranmaktadır. Burun ameliyatı esnasında buruna tampon yerleştirme işlemi yapılır. Bu tamponlar, burun ucunun çok havada gözükmesine neden olmaktadır. Estetik operasyonu esnasında herhangi bir yanlış müdahale yapılmamış ise, tamponlar alındıktan sonra burun ucu kalkıklığı sorunu ortadan kalkacaktır.

Burun estetiğinde yerleştirilen tamponlar, genellikle operasyondan 1 hafta sonra çıkartılmaktadır. Ancak hastanın o anki sağlık durumuna bağlı olarak tamponlar bir süre daha bekletilebilmektedir. Tamponlar çıkartıldıktan sonra da burun ucu kalkıklığı devam ediyorsa, bir süre şiş görünümün inmesi beklenmelidir. Zira daha önce de belirttiğimiz gibi burun ve çevresinde görülen şişlikler tamamen oturmadan burnun son hali ortaya çıkmayabilmektedir.

Burun Estetiği Sonrası Burun Ucu Sertliği Ne Zaman Geçer?

Rinoplasti işleminin ardından görülen durumlardan bir tanesi de burun ucundaki sertliktir. Burun estetiği sonrası burun ucu sertliği ne zaman geçer diye düşünen bireyler, bu sertliğin yumuşaması için en az 3 ay geçmesi gerektiğini bilmelidir. Zira bu sertlik, hem operasyon hem de şişlikler nedeniyle bir süre kalabilmektedir.

Hastanın iyileşme durumu da bu noktada etkili olmaktadır. Eğer yavaş bir iyileşme görülüyorsa, burun ucu sertliğinin geçmesi 6 ay sürebilmektedir. Ancak burun son halini alana kadar burun ucunda düzelme ve sert derinin yumuşaması durumu gözlenmektedir.

Burun Estetiği Sonrası Burun Ucu Şişliği

Burun estetiği geçiren bireyler, burun uçlarında şişlik görebilmektedir. Bu şişlik, ameliyatın başarılı ya da başarısız olduğunu göstermemektedir. Bu nedenle burun estetiği sonrası burun ucu şişliği durumunun doğal iyileşme sürecinin bir parçası olduğu bilinmelidir.  Burun ucunda görülen şişlik, yaklaşık 6 ay içerisinde geçmektedir. Ancak bu süreç daha kısa ya da daha uzun sürebilmektedir. Burun ucu şişliğinin inmesi durumunda burun son halini almakta ve istenen sonuç elde edilmektedir.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir