Saçları Kepekten Arındırma Yöntemleri?

Saçları Kepekten Arındırma Yöntemleri?

Kepek, her bireyin başına gelebilmektedir ve kişiyi özgüven noktasında oldukça tedirgin etmektedir. Ciddi bir sağlık problemi olmamasına rağmen kişileri olumsuz etkilemektedir ve saçlarda görüntü kirliliğine ya da bakımsızmış gibi algılanmasına neden olmaktadır. Yediden yetmişe sorun olabilen bu cilt problemi nasıl giderilir?

Saçları kepekten arındırma yöntemleri ile kepekli saçlara veda edeceksiniz ve harika görünümlü saçlara merhaba diyeceksiniz. Tamamen doğal yöntemler ile kepeklere elveda zamanı hala gelmedi mi?

1. Saçları Kepekten Arındırma Yöntemleri Nelerdir?

Saç derisinde meydana gelen kepeklenme, derinin kuruması ve dökülmesi sonucu oluşmaktadır ve kişileri oldukça rahatsız etmektedir. Kepeklerden kurtulmak için bilinen bazı doğal yöntemler bulunmaktadır. İşte bu doğal yöntemler şunlardır:

1.1- Saçtaki kepek Nasıl Temizlenir: Sirke Yardımı İle

Kepek, için ilk sırada en çok önerilen ve tamamen doğal olan ve kolay bulunan sirke gelmektedir. Saçlar, şampuan ile yıkanmadan önce sirke ile buluşmalıdır. Sprey başlıklı bir şişe yardımı ile saçlarınıza sirkeyi masaj yaparak yedirin ve on dakika kadar bekleyin. Daha sonra şampuanlama aşamasına geçin.

Sirkenin başka bir kullanılma yöntemi ise durulama suyuna ilave edilmesidir. Şampuanlama aşamasından sonra durulama suyuna elma sirkesi ilave edin ve saçlarınızı güzelce durulayın.

1.2- Aspirin

Aspirin toz haline getirilir, kullanılan şampuana ilave edilir ve karışması sağlanır. Gür olan saçlar için tavsiye edilen aspirin sayısı 2 ya da 3’tür. Sonra şampuanlama gerçekleştirilir ve 3 dakika kadar bekletilir sonrasında durulama gerçekleşir.

1.3- Saçları Kepekten Arındırma Yöntemleri: Tuz

Kepek için tavsiye edilen doğal yöntemlerden biri de tuzdur. Saç derisinde var olan bir kepek, tuz yardımı ile yok olabilir. Sofra tuzunu, saçınızı yıkamadan önce kafanıza dökünüz ve masaj yaparak kepeklerin dökülmesini sağlayınız.

Saçları Kepekten Arındırma Yöntemleri?

1.4- Saçtaki Kepek Nasıl Giderilir Bitkisel Yöntemlerden Biri: Çay Ağacı Yağı

Saçlarda görüntü kirliliğine ve bakımsız hissi veren kepeğin giderilmesinde çay ağacı yağı kullanımı oldukça etkili yöntemlerdendir. Çay ağacı yağının kepeği giderici ve önleyici etkisi bulunmaktadır.

1.5- Ağız Gargarası

Ağız gargarası kepeğin giderilmesinde yardımcı olmaktadır. Yıkanan saçlar, ağız gargarası ile durulanır ve sonra su ile tekrardan durulama yapılır.

1.6- Kepeğe Ne İyi Gelir Evde Çözüm Karbonat Ya da Kabartma Tozu

Kepek giderilmesi noktasında evde kolaylıkla bulunabilen karbonat ya da kabartma tozu işinizi görecektir. Saçlarınızı ıslatın ve 1 paket kabartma tozunu saç derinize dökün ve masaj yaparak yedirin. Sonrasında saçlarınızı güzelce durulayın. Durulama işlemini mutlaka şampuan kullanmadan yapın. Şampuan kullanmadan uygulanacak olan bu yöntemi haftada 3 kere tekrarlayabilirsiniz. Kullanım sonrasında saç derisinde bir kuruma meydana gelecektir. Sonrasında ise deride doğal bir yağ meydana gözlemlenecektir ve saç deriniz yumuşak bir hal alacaktır.

1.7- Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, saç derisinin kurumasını engelleyerek, kepeğin oluşmaması için mücadele eder. Tendeki nem oranını düzenlemektedir ve kuruluk semptomuna karşı azalmalar gerçekleştirir. 8 haftaya kadar düzenli kullanım tavsiye edilir.

En yaygın olan doğal yöntemleri sizlerle paylaştık. Dikkat etmeniz gereken diğer hususlar ise saç derisinin sağlıklı olması için gereklidir.

  • Vitaminleri dengeli şekilde alın ve sağlıklı beslenin.
  • Saçlarınıza düzenli bir şekilde bakım yapın ve saçlarınızı sevin J
  • Bitkisel iyi bir şampuan kullanabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra önemle dikkat edilmesi gereken bir nokta; tavsiye edilen bu yöntemlere karşı, alerjik reaksiyonların oluşma ihtimalidir. Tamamen doğal olan bu yöntemleri uygulamadan önce mutlaka uzman birine danışılmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir