Tesla Token Nasıl Alınır?

featured

Son günlerde gündemden düşmeyen kripto para borsasının en güvenli limanlarından olan Binance, geçtiğimiz günlerde yeni bir haber verdi. Verilen habere göre, sektörde yer alan öncü kurumsal şirketlerin hisseleri, doğrudan tokenler şeklinde listelenmeye başladı. Bu sistem üzerinden hisseler, alım satıma tümüyle açılabilecek. 

Binance’nin açıklaması ile yaptığı hamle, borsada hacim ve kripto para sektöründe tokenleştirilmiş bir hisse senedi alımının ivmesini yükseltebilir. Bu anlamda atılan ilk adım ve yapılan ilk listeleme ise dünya devi Tesla’nın hissesi TSLA ile oldu.

 

Tesla Token Nedir?

Token, blockchainde yer alan birim değeri olarak tanımlanabilir. Mevcut bi kripto para biriminin blockchaine bağlıdırlar ve  birim değerleri, alınıp satılabilir. Sözü edilen bu birim değeri; madeni para, puan ya da sertifika gibi şekillerde olabilmektedir. 

Token para, kendi içsel değerinden daha büyük bir değeri temsil eder. İlgili bankanın banknot ya da madeni paraların garantisine veya desteğine dayanmaktadır. Aynı şekilde, hükümet yasalarına veya düzenlemelerine de dayandığı söylenebilir. Bununla birlikte token parası, enflasyon gibi nedenler yüzünden değerini düşürebilir.  

Geçtiğimiz günlerde en büyük otomobil markalarından biri olan Tesla, TSLA adını verdikleri token’ler ile hisselerini satışa sundu. Sektördeki en iyi kripto borsalardan biri olan Binance ile anlaşmaya varan firma, kendi coin’lerini hisse satışına başladı. Binance ise geçtiğimiz günlerde, Tesla’nın hissesine bağlanan ilk token’in lansmanını duyurdu.

Tesla Token Nasıl Alınır?

Kripto para borsası Biance, TSLA hisselerini listeledi ve alım satıma açılmasını sağladı. Tesla’nın token haline çevrilen hissesi direkt olarak 1 TSLA’ya eşit olarak değerlendiriliyor. Kullanıcılar 1 TSLA’nın dışında, isteklerine göre daha küçük birimler üzerinden de alım yapm

Tesla Coin Nasıl Alınır?

Tesla’nın kripto borsası içindeki token’leri olan TSLA coin’i almak için online olarak işlem yapabilirsiniz. İnternet sitesi üzerinden şu kanalları kullanarak rahatlıkla coin alabilirsiniz:

  • TesslaPay API ve Eklentisi
  • Tessla BD Ağı
  • Tessla Kontrol Paneli 
  • Tessla Blockchain
  • Tessla Cüzdan

a şansına sahip olabilecek. 

Tam olarak açıklanmamakla birlikte, henüz Türkiye’den Binance’in bu hizmetine erişim sağlanamıyor. Türkiye üzerinden direkt olarak Binance kullanılarak alım yapma şansı bulunmuyor. Ancak PancakeSwap üzerinden bu işlemi yapmak için herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz.

Tesla Token Türkiye’den Nasıl Alınır?

Hisse senetlerinin token’e çevrilip alım satın işlemlerinde kullanılması, bazı ülkelerde ne yazık ki mümkün değil. Binance tarafından geliştirilen bu hizmete, ülkemizden de erişim sağlanamıyor. Ancak merkezsiz bir yöntemle Binance Smart Chain ağı üzerinden TSLA token alımı yapılabilmektedir.

Ülkemizdeki kripto para borsa kullanıcıları PancakeSwap ile kolayca TSLA alımı yapabiliyorlar. Bu yöntem, yasağa takılmadan işlem yapmanın tek yolu olarak görülmektedir. İşlem yapmak için şu adımların izlenmesi gerekiyor:

  • Metamask ya da benzeri bir kripto para cüzdanı oluşturun.
  • PancakeSwap borsasına bağlanın.
  • Tesla token alımını sağlayın.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir