Yanak Eritme Yöntemleri

İnsanların vücutlarıyla ilgili şikayetleri hep olmuştur. Kimi fazla kilolarından arınmak isterken kimi de aşırı zayıflığından rahatsızdır. Kilo vermek söz konusu olduğunda en zorlularından biri de bölgesel zayıflamadır. Bölgesel zayıflama deyince akla ilk karın ve basen gelse de yanaklar da bölgesel zayıflamanın içine dahil edilmektedir. Yanak eritme yöntemleriyle, yanaklardaki istenmeyen kilolardan kurtulmak mümkün.

Yanak Eritme Egzersizleri

Bahsedilecek olan egzersizlere günde yalnızca 30 dakikanızı ayırmanız yeterlidir. 30 dakika sonra yanaklarınız ısındığını hissedeceksiniz. Bu sizin doğru yolda olduğunuzun işaretidir. Belirtilen yanak egzersizlerinden hemen bir sonuç almak, kabul edersiniz ki imkansızdır. Düzenli olarak bu egzersizleri uyguladığınız müddetçe etkisini gerçekten göreceksiniz. İşte yanak eritme egzersizleri:

Gülümsemek

Uzmanların bildirdiğine göre yanakları eritmekteki en iyi egzersiz gülümsemek ve kahkaha atmak. Yalnızca 15 kez gülümseyerek yanaklarınızdaki istenmeyen fazlalıklardan kurtulabilirsiniz. Şimdi yüzünüze kocaman bir gülümseme takının ve bir iki dakika bu şekilde bekleyin. Bu gülümsemeyi gün içerinde 10’ar kez tekrarlayın. Unutmayın yapmanız gereken en önemli şey gülümsemek.

Emmek

Yanak eritmek konusunda kuvvetli bir egzersizdir. Sevdiğiniz bir meyveyi ya da parmağınızı 15 dakika boyunca emmeniz gerekmektedir. Günde 2-3 setler halinde yapmanız, istediğiniz sonuca sizi biraz daha yaklaştıracaktır. Bu işlem sizin yanak kaslarınızı harekete geçirir. Böylelikle gerilen yanak kasları, yanaklarınızdaki fazla kiloların yakılmasında etkin rol oynar.

Yanakları harekete geçirmek için bu sefer parmaklardan destek alıyoruz. İki parmağınızı sağ yanağınıza yerleştirip, ağzınıza doğru bastırmaya başlayın. Daha sonra bu hareketi sol yanağınız için de uygulayın. Bu uygulama için 5 dakika ayırmanız yeterli olacaktır. Şimdi derin bir nefes alıp, yanaklarınızı şişirin ve nefesinizin yettiği yere kadar bu şekilde bekleyin.

“ÇAK” Sesi

Burada egzersizlerimize çeneyi de dahil ediyoruz. Dirseğinizi bir masaya koymanız gerekiyor. Elinizin arasına çenenizi sabitleyip, “çak” sesi çıkartarak egzersize başlamış oluyorsunuz. Bu işlemi 15 kez daha yaptığınızda ilk setiniz bitmiş oluyor. 2 veya 3 set halinde tekrarlamanız çene ve yanak kaslarınızın ısınmasını sağlamaktadır.

Balık şeklindeki dudak

Önce derin bir nefes alarak başlayın. Daha sonra yanaklarınızı içeri çekerek dudaklarınızı öne yönlendirin. Bu şekilde 10 saniye beklemeniz gerekiyor. Süreyi tamamladıktan sonra yine derin bir nefes alarak bu işlemi 15 kez tekrarlayabilirsiniz. Bu hareketle birlikte hem dudak hem yanak kaslarınız aktif hale gelmektedir.

Yanak Eritmek İçin Beslenme

Bildiğiniz üzere kilo vermenin olmazsa olması sağlıklı beslenmedir. Söz konusu yanaklarımız olduğunda da durum değişmemektedir. Sağlıklı ve düzenli beslenmek, yanakları inceltmek için oldukça etkilidir. İstenmeyen yanak kilolarını gidermek için şekerli gıdalardan uzak durmalısınız. Şekerli gıdaların yanı sıra fazla karbonhidratta yanaklarda kiloya sebep olabilir. Tüm bunların yanında düzenli su tüketmemek yanaklarınızdaki sıkıntıları besleyecektir. Fazla su ve tuz kaybı yanaklarınızın yağlanma olasılığını kuvvetlendirir. Tüm bunlardan ötürü su içmeye özen göstermelisiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir