Yeşil Kil Maskesi Nedir?

Yeşil Kil Maskesi Nedir?

İçinde birçok faydalı mineral bulunduran kil maskesinin saymayakla bitmeyecek faydaları vardır. Hem boyun hem el hem de yüz kısmına uygulanabilen kil maskesinin cildi pürüzsüzleştirmek gibi bir işlevi de bulunmaktadır. Bunun birlikte mevsim geçişlerinde ortaya çıkan kara noktalara, kir ve yağlanma durumlarına mani olabilmek adına da önemli bir onarım yerine getirmektedir. Peki yeşil kil maskesi nedir? Yeşil kil maskesi ne işe yarar? Yeşil kil maskesi nasıl yapılır? Yeşil kil maskesinin faydaları nelerdir? Bu soruların cevaplarına ve yeşil kil maskesine dair ne varsa gelin hepsine aşağıda birlikte göz gezdirelim. İşte yeşil kil maskesiyle ilgili her şey…

Volkanik külden meydana gelen çamur gibi bir maddeye kil denilmektedir. Evde kolaylıkla üretilebilen naturel  kil maskesi hem gözenekleri sıkıştırması hem ciltteki yağ oranını dengelemesi hem de akne oluşumuna mani olmasıyla en sık kullanılan doğal bakım ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeşil kil maskesi sürekli kullanıldığı takdirde daha çok yaz aylarında sorun yaratan cilt lekelenmesine de mani olmaktadır. Kil çok etkili bir bakım ürünü olduğundan güzellik sektöründe maske olarak da tercih edilebilmektedir. Yine kil maskesi saçın nemlendirilmesi ve toksinlerin giderilmesinde de natürel bir yöntem olarak saç maskesi olarak da tercih edilebilmektedir.

Kil çoğunlukla volkanik küllerden geriye kalanlardan meydana gelen natürel toprak çeşitlerinden biridir. Haliyle kil volkanik alanlarda çokça bulunmaktadır. Özellike volkanik dağların patlaması neticesinde lavların meydana getirdiği killer mineral anlamında epey zengindirler. Emsalsiz bir bileşimi olan killer negatif yüklü toksinleri de emebilmektedirler. Tam da bu sebeple kil maskeleri çok eskilerden beri hem beden  temizliği hem sindirim sistemi hem de cilt ve saç bakımı için tercih edilmiştir.

Yeşil Kil Maskesi Ne İşe Yarar?

Birçok kil maskesi içinde en fazla tercih edilen kil maskesi yeşil kil maskesi olmaktadır. Ağırlıklı olarak aknelerle alakalı cilt problemlerini çözmek adına tercih edilen yeşil kilin pek çok yararı bulunmaktadır. Yedi günde bir kullanıldığında sivilce problemi olan ciltlerde mucizelere imza atan yeşil kil maskesi sivilceleri tamamen ortadan kaldırmaktadır. Yeşil kil maskesinin cilde uygulandıktan sonra kesinlikle çatlamaması gerekmektedir. Bundan ötürü yeşil kil maskesi yüze uygulanırken herhangi bir jestte bulunulmamalı ve yeşil kilin kalıp olarak ıslaklığının bitmesi beklenilmelidir.

Yeşil Kil Maskesi Nedir?

Yeşil Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Cilde olan yararları saymakla bitmeyecek olan kil maskesi rahatlıkla yapılabilmektedir. Kil maskesi süratli bir şekilde ve hiç yorulmadan üretilebilmektedir. Çoğunlukla bir çay kaşığı kil ve yine bir çay kaşığı su karıştırılarak elde edilen kil maskesine maden, gül ve papatya suları da ilave edilebilmektedir. Kil maskesi yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de suyu yavaş dökmek ve kıvamını iyi ayarlamaktır.

Yeşil Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir?

  • Yeşil kil maskesi ciltte ortaya çıkan gereksiz yağın yok edilmesini sağlamaktadır.
  • Cildin dış faktörlerden zarar görerek yıpranan kısımlarını yine yeşil kil maskesi tamir etmektedir.
  • Yeşil kil maskesi akne, kara leke benzeri cilt problemlerini tedavi etmektedir.
  • Normalin dışında olan cilt renklerini tedavi etmek ve cildi ilk rengine geri getirmek de yine yeşil kil maskesinin faydaları arasında yer almaktadır.
  • Yeşil kil maskesi ihtiyarlamayı da geciktirmektedir.
  • Cilt gözeneklerine tutunan mikropları ortadan kaldırmak da yeşil kil maskesinin bir diğer önemli faydasıdır.
  • Yeşil kil maskesi ciltteki lekeleri çıkarmaktadır.
  • Tıkanmış gözeneklerin açılmasında önemli rol oynaması da yine yeşil kil maskesinin faydaları arasında bulunmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir