Zeytinyağı Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Zeytinyağı Saç Bakımında Nasıl Kullanılır?

Zeytinyağı Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Zeytinyağı Saç Bakımında Nasıl Kullanılır?

Zeytinyağı saç bakımı doğal yoldan saçına bakım yapmak isteyenlerin ve daha parlak saçlara sahip olmak isteyen kişilerin tercihi haline gelmektedir. Kadınlar için büyük bir öneme sahip olan ve estetiğin vazgeçilmez bir parçası haline gelen saçlar için doğal bakım ürünü olan zeytinyağı saç bakımında ilk sırayı almaktadır. Hem cilt bakımında hem saçlara bakım noktasında çeşitli kürleri ve maskeleri zeytin yağ ile yapmak oldukça kolaydır ve etkili sonuçlar elde edilmektedir.

İçeriğindeki vitaminler açısından zengin, sağlıklı olması ve kolay bulunması, enfes lezzeti ile yemeklerde tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra cilt bakımında ve saç bakımında kullanılmaktadır ve yıpranmış saçları onarma noktasında mükemmeldir ve kuvvetli doğal bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır.

Zeytinyağı Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Zeytinyağı saç bakımı kürler ya da maskeler ile yapılmaktadır ve yıpranmış saçlar için harika bir doğal terapidir. Antik dünyada “sıvı altın” olarak nitelendirilen zeytinyağının insan sağlığına da olumlu katkıları oldukça fazladır ve gönül rahatlığı ile kullanımı tavsiye edilmektedir. Cilt sağlığını doğal yoldan desteklemek isteyenler, ipek gibi yumuşak ve parlak saçlara sahip olmak isteyenler için zeytinyağı ile yapılan kürler ve maskeler sizlerle!

Kuru Saçlar İçin Zeytinyağı Saç Bakımı Maskesi

Yaşlanmayı geciktiren, cilt sağlığını korumaya yardımcı olan zeytinyağı ile saç bakım maskesi hazırlanışı şu şekildedir:

1 çay bardağı zeytinyağını hafif eriyinceye kadar ısıtın ve bir kaseye alınız. Üzerine yarım limon suyu ve 2 tatlı kaşığı balı ilave ediniz. Harmanlayınız ve karışımı saçınıza masaj yaparak saç diplerden başlayarak yediriniz.  15 dakika kadar sonra saçları ılık su yardımı ile arındırınız. Maskeyi arındırma işleminden sonra az miktarda şampuan ile saçlarınızı yeniden yıkayınız.

Zeytinyağı Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Zeytinyağı Saç Bakımında Nasıl Kullanılır?

Hindistan Cevizi Yağı – Zeytinyağı Saç Bakımı Kürü | Hindistan Cevizi Yağı ve Zeytinyağı Karışımı Saça Faydaları

Zeytinyağı saç bakımı kürünüzü Hindistan cevizi yağını ilave ederek daha kuvvetli hale getirebilirsiniz ve Hindistan cevizi yağının gücünden faydalanabilirsiniz. Saçlar için doğal bir terapi olan Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı kürü sizlerle:

Hindistan cevizi yağını ve zeytinyağını eşit miktarda olacak şekilde karıştırınız ve oluşan kürü saç diplerinden masaj yaparak yediriniz. Uyguladığınız kürün saç derinize iyice nüfuz edebilmesi için bone ile kapatmalısınız ve yaklaşık yarım saat dinlendiriniz. 30 dakika sonra saçınızı kürden arındırınız ve bu kürü haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

Zeytinyağı Saç Bakımı Maske Tarifi

İki çay kaşığı sızma zeytinyağını eriyene kadar ıstınız ve saç uçlarınıza yediriniz. Kırık ya da yıpranmış saç uçlarınızın onarılması için tüm gece zeytinyağını arındırmadan bekleyiniz ve bu yöntemi düzenli bir şekilde her gün uygulayabilirsiniz.

Zeytinyağı Saç Bakımında Nasıl Kullanılır?

Zeytinyağı saç bakımı kürler ya da maskeler uygulanarak kullanılmaktadır ve saç derisi ve sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Zeytinyağı saça direk uygulanmaktadır ve başka yağlar ile de karıştırarak kürler yapmak mümkündür. Zeytinyağına biberiye yağı, lavanta yağı veya Hindistan cevizi yağı ilave ederek saça etkisini artırabilirsiniz.

Zeytinyağı Saç Maskesi Ne Kadar Bekletilmeli?

Zeytinyağı saç maskesi yaklaşık yarım saat kadar bekletilmesi tavsiye edilmektedir en fazla ise 1 saat kadar bekleme süresi önerilmektedir. Bunun yanı sıra saç uçları onarımı için saç uçlarına uygulanan zeytinyağının uzun süre beklemesinde herhangi bir sakınca görülmemektedir.

Zeytinyağı Saç Maskesi Haftada Kaç Kez Uygulanmalı?

Zeytinyağı saç bakımı haftada 1 ya da 2 kez uygulanabilmektedir ve düzenli kullanım sonucunda parlak, yumuşak ve güçlü saçlar elde edilebilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir