Yüzdeki Kızarıklık ve Tahriş Nasıl Geçer?

Yüzdeki Kızarıklık ve Tahriş Nasıl Geçer?

Yüz kızarıklığı problemi yaşayan birçok kimse bulunmaktadır. Yüzde çıkan kızarıkları geçirmek için genel olarak uygun kozmetik ürünlerinin kullanılması yeterli olmaktadır. Kozmetik ürünlerinin yanı sıra birçok bitki de yüzdeki kızarıklıklara iyi gelmektedir. Ancak bazı durumlarda ise ilave yöntemler gerekli olabilir.

Yüzdeki kızarıkların oluşmasına etki eden durumlar ise şunlar olabilmektedir:

  • Güneş kızarıklığı
  • Tüy alma
  • Herhangi bir kaza sonucunda olan kızarıklık
  • Sivilce sonucunda oluşan kızarıklık
  • Yukarıdaki durumlar basit kızarıklıklar için örnek gösterilebilir.

Daha ciddi bir kızarıklığa sahipseniz, bu noktada bir uzmana görünmenizi öneririz. Bunun dışında ise yüzdeki kızarıklık ve tahrişleri geçirmek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

Yüzdeki Kızarıklık ve Tahriş Nasıl Geçer?

Aloe Vera Jeli

Yüzdeki kızarıklıklar ve tahriş için en iyi bitkisel çözümlerden biri olan Aloe Vera Jeli, ağrıyı ve kızarıklığı azaltma konusunda etkili bir yöntemdir. Yüzünüzde bulunan kızarıklık için günde iki kez yüzüne sürebileceğiniz Aloe Vera jeli yerine Aloe Vera bitkisini de kullanabilirsiniz. Aloe Vera bitkisini kullanmak için ise öncelikle Aloe Vera yaprağını alarak ortadan kesin. Daha sonra iç kısımlarını soyarak içinden çıkan jeli bir kaba koyun ve günde iki kez yüzünüze uygulayın.

Yeşil Çay

Yüzdeki kızarıklığı geçirme konusunda önemli bir etkiye sahip olan yeşil çay, içerisinde bulundurduğu antienflamatuar maddeler ile ciltteki kan damarlarının büzüşmesine yardım eder. Bu durum da yüzde oluşan kızarıkların ve tahrişin azalmasını hatta yok olmasını sağlar.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, yüzde bulunan kızarıklıklar ve tahriş için etkili olmaktadır. Bunun neden ise sahip olduğu nemli yapısıdır. Eğer yüzünüzde kızarıklık ve tahriş varsa bu noktada Hindistan cevizi yağının nemi bu kızarıklığın azalmasına yardımcı olacaktır. Ancak, Hindistan cevizi yağını kullanırken sivilceli bölgelere sürmemeye çalışın. Aksi halde nemli yapısı nedeni ile sivilcenizi artırabilir.

Yulaf Maskesi

Yulaf maskesi, yüzdeki kızarıklıklar ve tahrişi geçirmek isteyen kişilerin kullanabileceği bir diğer yöntemdir. Yulaf, güneş yanıkları ve tahriş gibi kızarıklığa neden olabilecek birçok durumunun önüne geçebilmektedir. Bunun için tek yapmanız gereken yulaf maskesini 30 dakika boyunca yüzünüzde tutmak olacaktır.

Salatalık

Yüzdeki kızarıklıklar ve tahriş için kullanabileceğiniz salatalık, yüksek oranda su içermesi ve içerdiği diğer mineralleri ile oldukça etkili bir yöntemdir. Cildinizin sulu kalmasını sağlayan salatalık, cildinizin kızarıklık olan bölgelerine koyulduğunda yüzünüzdeki kızarıklığı azaltacaktır.

Yüzdeki Kızarıklık ve Tahriş Nasıl Geçer?

Yüzdeki Kızarıkların Sebepleri Nelerdir?

Yüz kızarıklığına sebep olabilecek birçok durum bulunmaktadır. En büyük nedenler arasında ise çevresel faktörler yer alır. Bu faktörler arasında ise oda sıcaklığındaki değişimler, diyabet, alerji, gül hastalığı, ilaçlar, baharatlı yiyecekler gibi faktörler yer alabilir. Yukarıda belirtilen yöntemleri kullanarak yüzünüzdeki kızarıklıkları ve tahrişi azaltabilirsiniz. Eğer kızarıklığınızın sebebi daha ciddi bir durumdan kaynaklanıyor ise bu durumda bir doktora görünmeniz gerekir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir